Ledande kontrajihadister samlas i Århus på lördag.

" />

Ledande kontrajihadister samlas i Århus på lördag.

" />

Ledande kontrajihadister samlas i Århus på lördag.

" />
Foto: Matthew Wilkinson

Kontrajihadister samlar till stormöte i Danmark

Publicerad 26 mars 2012 kl 23.33

Utrikes.Den islamkritiska gruppen English Defence League (EDL) anordnar ett stormöte i Danmark på lördag. Företrädare för flera av förbundets europeiska motsvarigheter, däribland den svenska grenen SDL, kommer att vara på plats och ett stort antal vänsterextremister mobiliserar till motdemonstration.

Gilla artikeln på Facebook

Företrädare för "Defence Leagues" i Italien, Polen, Finland, Norge och Sverige kommer att mötas i Århus på lördag för att diskutera bildandet av en European Defence League med förgreningar över hela Europa, enligt Daily Mail.

EDL, som grundades 2009 och har uppmärksammats för att rekrytera fotbollshuliganer till islamkritiska demonstrationer, är förebilden för de motsvarande organisationerna i övriga länder. De så kallade kontrajihadisterna säger sig bekämpa "global jihad", homofobi, rasism och antisemitism. Samtidigt har EDL själva kritiserats av konservativ brittisk press för sina kontakter med massmördaren Anders Behring Breivik.

Ett stort antal vänsterextremister förväntas sluta upp för att demonstrera mot kontrajihadisterna på lördag. Den danska vänsterextrema organisationen Projekt Antifa kommer enligt Daily Mail att skicka busslaster av så kallade antifascister från resten av landet till Århus i vad de kallar "den största antifascistiska mobiliseringen på mer än tio år".


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Beskedet idag: Kraftig sänkning av pensionen

Minskar med 2,7 procent. Coronabidragen ska finansieras med "stor sänkning", lyder dagens besked.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.