Bidenskandalen

Köpte "konst" av Hunter Biden – blev statlig utredare

Publicerad 25 juli 2023 kl 13.17

Utrikes. Den amerikanske presidentsonen och "konstnären" Hunter Biden, 53, sålde sina svindyra "konstverk" till en miljardär vid namn Elizabeth Hirsh Naftali – som pappa Joe valde att utse till statlig utredare åt regeringen. Transaktionen väcker nya frågor om Joe Bidens relation till korruption.

Dela artikeln

Åtta månader efter att Hunter Biden påbörjat sin försäljning av "konst" offentliggjorde Joe Biden att han av någon anledning hade utnämnt en okänd fastighetsägare, Elizabeth Hirsh Naftali, till statlig utredare i en federal kommission för bevarandet av amerikanskt kulturarv utomlands.

Vad Hirsh Naftali hade gjort för att förtjäna det prestigefulla uppdraget var oklart, men nu har Business Insider fått fram namnen på två av presidentsonen Hunter Bidens konstköpare – Kevin Morris och Elizabeth Hirsh Naftali.

Totalt har den helt okvalificerade Hunter Biden dragit in 1,3 miljoner dollar, ca 13,5 miljoner kronor, på att sälja så kallade konstverk till förmögna amerikaner.

Det är okänt om fler av dem fått olika förmåner från regeringen.

Ytterligare en köpare med har exempelvis spenderat 875.000 dollar, ca 9 miljoner svenska kronor, på att köpa 11 så kallade konstverk som presidentsonen gjort. Identiteten på denne köpare är dock okänd och det går därför inte att veta om han eller hon fått något i utbyte, skriver Business Insider.


Nyheter från förstasidan

Bidragsfuskande ministern ska stoppa bidragsfusk

"Nu blir det enkelt att komma åt fusket". Försäkringskassan ska få hjälp kontrollera det utbredda så kallade VAB-fusket.0 

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.