Krav på att Biden syns mer i media efter demensryktena

Publicerad 11 februari 2024 kl 09.02

Utrikes. I en rapport om hur han hanterat hemliga dokument beskrevs USA:s president som en ”välmenande man med dåligt minne”. Nu kräver flera toppdemokrater att han syns mer i media – för att tysta spekulationerna om att han är senildement.

Dela artikeln

Fler intervjuer utan manus, fler spontana möten med väljare och mer synlighet medierna. Så lyder kraven från tunga demokrater och donatorer inför årets presidentval, där Joe Biden framstått som mer eller mindre senildement under flera av sina tal på senare tid.

Ett antal demokrater som Politico talat med anser att mer mediesynlighet är nödvändigt efter de senaste dagarnas uppmärksamhet kring presidentens hälsa.

Bland andra Dick Harpootlian, som gjort betydande donationer till Bidens kampanj, anser att synligheten behöver bli bättre.

Även om det finns risk för nya felsägningar anser demokraterna att synligheten i media måste öka.

Bidens psykiska hälsa har stått i fokus de senaste dagarna, bland annat efter att han påstått sig tala med flera döda världsledare och liknande.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.