Kristerssons hemstad har blivit getto

Publicerad 18 februari 2024 kl 14.00

Inrikes. Den så kallade “Greven” är en av ledarfigurerna i Foxtrotnätverket och bor sedan några år i sörmländska Strängnäs – några hundra meter från statsministerns privatbostad. Nu har hela staden förvandlats till ett getto med gängkrig och skottlossningar, rapporterar SVT.

Dela artikeln

"Ingen rör Strängnäs, då blir det fyrverkeri. Jag kommer smälla varenda trapp", sa den så kallade kurdiske räven Rawa Majid i ett hotfullt meddelande för ett tag sedan.

Men nu har våldet i staden ändå tagit fart.

– Det är min hemstad. Jag tänker som nästan alla andra. När det kommer så nära så blir det väldigt påtagligt. Nu har jag också fått uppleva det och det är en nyttig påminnelse, säger statsminister Ulf Kristersson (M) till SVT.

I våras hittades över 100 kilo narkotika vid husrannsakan på en industrifastighet i Strängnäs, några kilometer från Kristerssons bostad. SVT har nu gjort en liten dokumentär med titeln "Strängnäs – Fox city" som handlar om kriminaliteten i den sörmländska småstaden. Bland annat drabbades ett äldre par när deras bostad felaktigt angreps med ett sprängdåd.


Nyheter från förstasidan

Alla invandringskritiska tidningar blir av med mediestödet

Nya Tider, Bulletin, Insikt24 med flera. Går miste om bidragen med nya mediestödet, som presenteras idag.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.