Centern och pedofilerna
Fyra hjärtan med spetsarna mot mitten används som symbol av såväl Centerpartiet som av pedofiler.

Kritiken: C:s nya logga liknar känd pedofilsymbol

Publicerad 29 maj 2021 kl 16.31

Politik. I samband med en digital pressträff igår presenterade Centerpartiet sin nya logotyp, som består av fyra hjärtan. Men kritiker påpekar nu att symbolen är väldigt lik en ökänd internationell pedofilsymbol.

Gilla artikeln på Facebook

Centerpartiets officiella symbol liknar allt mindre en fyrklöver, den symbol centerrörelsen använt sedan 1940-talet. Under gårdagen bytte partiet logotyp till en där fyra hjärtan placerats i en cirkel med spetsarna mot mitten.

Partiet uppger att bytet av logotyp till en med fyra hjärtan handlar om att markera avstånd mot Moderaterna och Kristdemokraterna, som öppnat för samarbete med Sverigedemokraterna.

– Vi valde hjärtan för att det är symboliserar våra värderingar om medmänsklighet och värme. Men det är också ett fint sätt att måla en klöver på, säger partiledaren Annie Lööf till TT.

Påminner om pedofilsymbol
Men på Flashback påpekar nu flera att Centerpartiets nya logotyp starkt påminner om pedofilfjärilen, en tidigare hemlig symbol som använts av pedofiler för att signalera sin sexuella läggning.

Symbolen uppmärksammades av USA:s federala polismyndighet FBI i en rapport 2007, som senare läckte till Wikileaks.

"Pedofiler, de som utsätter barn för sexuella övergrepp liksom de som producerar, distribuerar och handlar med barnpornografi, använder olika typer av identifierande logotyper eller symboler för att känna igen varandra och skilja mellan sina sexuella preferenser", står att läsa i FBI:s rapport.

En av de symboler pedofilerna använder består av fyra hjärtan i en cirkel, precis som i Centerpartiets nya logotyp, där två hjärtan är ljusröda och de andra ljusblåa. Två lite större och två mindre hjärtan. Symbolen, som är tänkt att se ut som en fjäril, betyder enligt FBI att pedofilen gillar barn av båda könen.

På Flashback menar flera att det är enkelt att hitta information på nätet om att fyra hjärtan i en cirkel är en pedofilsymbol. "Så det finns ingen möjlighet att Centerpartiet inte vet att deras nya logga är en perspektivförvrängd pedofilsymbol. Detta trots alla pedofilskandaler. Så Centerpartiet är nu helt officiellt ett pedofilparti?" skriver en undrande Flashback-användare.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.