Kritiken mot SVT: Bryr sig mer om halloumi än dödsskjutningar

Publicerad 2 juli 2019 kl 14.40

Inrikes. Bland annat Sverigedemokraterna kritiserar och skämtar nu om att SVT tycks fokusera mer på halloumiost än de samhällsomvälvande dödsskjutningarna i Stockholm.

Gilla artikeln på Facebook

Stockholms "blodiga söndag" för två dagar sedan väckte skräck i huvudstaden och över landet. Bland annat vill nu boende i Sollentuna, där en man sköts i huvudet med ett automatvapen, fly från området. De är så rädda.

Samtidigt riktas kritik mot statliga SVT, sedan nyhetskanalen valt att lägga mycket fokus på halloumiost, oproportionerligt mycket jämfört med skjutningarna, enligt flera personer i sociala medier.

Nyheten om halloumiost, som handlar om Sveriges import av halloumi från Cypern där det används mycket antibiotika vid djurhållning, har varit huvudnyhet både på svtnyheter.se och i gårdagens SVT Aktuellt.

"Tre skjutningar, där två personer sköts ihjäl, får 37 sekunder sändningstid i SVT Aktuellt. Den populära Halloumiosten får 5 minuter och 4 sekunder sändningstid i SVT Aktuellt", skriver Sverigedemokraterna på sitt officiella Twitterkonto.

– Ännu dummare blir det när det handlar om Cyperns politik som vi inte kan göra så mycket åt. Kriminaliteten kan vi göra någonting åt om politisk vilja finns, svarar en person i SD:s kommentarsfält.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

S bidragshöjning får underklassen skaffa barn istället för arbete

Stor svensk studie bekräftar fördomar.. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Här flyger han över Engelska kanalen – på en hoverboard. Franske uppfinnaren lyckades – på andra försöket.0 

Ny apparat bromsar åldrandet – genom att kittla örat. Som magi – spektakulära upptäckten.0 Plus

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0