HMF på Facebook

Skåningen kommenterade klippet ovan med orden "Äckliga arab Kräk försvinn härifrån". Till skillnad från araben i videon döms han nu till saftiga böter för hets mot folkgrupp.

Kritiserade arabernas film om att "ta över Sverige från svenska horor" – döms till 17.000 kronor i böter

Publicerad 4 december 2019 kl 13.31

Lag & Rätt. "Vi araber är här för att ta över ditt fucking land så gå ner på dina fucking knän och sug min kuk din svenska lilla hora." Så uttryckte sig en arab i ett videoklipp. Nu har en 53-årig skåning som reagerade på klippet genom att skriva "arabkräk" dömts till dryga böter för "hets mot folkgrupp".

Gilla artikeln på Facebook

Det var den idag nedsläckta Facebookgruppen "Politikfakta" som våren 2018 publicerade klippet, som visar två invandrare som uttalar sig om "svenska horor".

– Allahu akbar, din hora, säger männen bland annat i klippet.

Den idag 53-årige skåningen blev upprörd över klippet och bestämde sig för att kommentera det.

"Äckliga arab Kräk försvinn härifrån", skrev han.

Mannen polisanmäldes sedan för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp av skattefinansierade "Näthatsgranskaren". Han kallades till förhör hos polisen i Kristianstad där han fick svara på frågor om vad han "har för åsikter om invandrare".

Läs också: Flicka sa "neger" – döms till böter

– Tycker detta är lite överdrivet för en ful kommentar. Den var inte till någon specifik. Det var inte menat till en hel folkgrupp och jag har utländska vänner själv. Jag har kommenterat på inlägg på Facebook där det skrivits eller hänt något hemskt. När jag sett detta så har jag blivit förbannad och tycker att rättsväsendet ska ta tag i detta, svarade han.

Mannen dömdes i september av Kristianstads tingsrätt för hets mot folkgrupp till villkorlig dom och 60 Dagsböter 370 kronor – det vill säga 22.200 kronor totalt. Domen, som Norra Skåne uppmärksammade då, avsåg både kommentaren om "arabkräk" och en annan formulering om kriminella afrikaner.

Tingsrätten tog inte hänsyn till 53-åringens invändning att han skrivit kommentarerna i vredesmod.

"Meddelandena är dock utformade på ett sätt som gör att de enligt tingsrättens mening inte kan uppfattas på annat visän att de riktar sig mot araber och mörkhyade i allmänhet och alltså inte enbart mot den eller de individer som figurerat i nämnda inlägg. Ett exempel på detta är att [mannen] har kommenterat bl.a. meningen 'Vi araber är här för att ta över ditt fucking land' med 'Äckliga arab Kräk försvinn härifrån'", skrev domstolen.

Mannen överklagade domen till hovrätten som nu har fastställt tingsrättens dom. Hovrätten sätter dock ned dagsbotens storlek till 270 kronor. Den innebär att skåningen totalt ska böta 16.200 kronor. Utöver detta ska han betala 800 kronor till brottsofferfonden.


Egentligen är de intoleranta personer som spelar toleranta. Svenskar måste våga stå upp mot "galenskapen" och rasistanklagelserna, enligt tv-profilen.0 Plus

Slipper utvisning Kvinnliga polisen klarade sig precis – tack vare sin sköld.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.