Krigszon Östermalm

Kvinna börjar gråta: Östermalmsbomben påminner om 9/11

Publicerad 14 januari 2020 kl 16.10

Inrikes. Martin Timell bor på Östermalm i Stockholm, där det under gårdagsnatten detonerade en extremt kraftig bomb. Han undrar vad som håller på att hända, säger han till Exakt24. En amerikansk kvinna som upplevde 9/11-attackerna börjar gråta i inslaget, eftersom bomben påminner henne om det.

Gilla artikeln på Facebook

Nyhetskanalen Exakt24 gick på ut Östermalm för att fråga människor vad de tycker om jättebomben som sprängdes i området natten till måndag. Bomben fick kvarteret att likna en krigszon. 

Massor av fönsterrutor har blivit utblåsta, bilar totalförstörda och en hel port har rivits sönder.

Exakt24 hittade bland andra den tidigare TV4-profilen Martin Timell, som växt upp i området. Dessutom har han en vän som bor på fjärde våningen i det bombade huset. Eller "bodde", eftersom huset evakuerats på grund av rasrisk.

– Jag har själv bott här i 30 år, säger Timell och pekar längre bort. Gudskelov att ingen blev skadad. Vad fan är det som håller på att hända? Det här är så vidrigt.

– Det är märkligt. Jag satt med min fru, jag bor längre bort på Östermalm. Jag sa till min fru att vi har varit förskonade från skjutningarna och sprängningarna som sker i förorten. Men i natt så kom det in på knuten. Det här är oerhört läskigt. Spränger man i mina barndomskvarter kan det hända precis överallt, fortsätter han och påpekar också att han är orolig över sina egna nära och kära.

En amerikansk kvinna som upplevde 9/11-attackerna i USA 2001 börjar gråta i Exakt24-inslaget, eftersom måndagens bomb på Östermalm påminner henne om det.

En annan man som Exakt24 talar med tror inte ens Sverige har någon framtid på grund av den politik som förts.

– Det är kört, säger han och påpekar att politikernas "lögner" och invandringen har "förstört ett helt land".


Sjunkande skolresultat, no go-zoner och ökat våld kan ha en enkel förklaring. Joakim Andersen har läst ny bok om eugenikens nedtystade men välbelagda sanningar.0 Plus

Varning för otäcka bilder! Uppemot 30 män rök ihop med yxor, brännbollsträn och machetes – blod överallt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Omfattande IT-haveri på kontantfri storbank

Varken app, kort eller internetbanken fungerar.. SEB kan ha debiterat bankkort dubbelt – nu vill banken att kunderna löser problemet själva genom att gå igenom sina transaktioner i efterhand.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen minns en av vår tids främsta tänkare.0 Plus

Vetenskap

Även vargar kan apportera bollar. "När jag såg den första vargvalpen hämta bollen fick jag bokstavligen gåshud."0 

Skrev att akademisk frihet var "patriarkalt" förtryck – fick högsta betyg. Även vetenskaplig obektivitet är patriarkatets påfund, enligt uppsatsen.0 

Kultur

Vrålade "Fuck Jimmie!" och visade rumpan i SVT. Kvinnliga artisten skrek ut politiska budskap och visade baken inför kameran.0 

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0