Krigszon Östermalm

Känd kriminell gripen för Östermalmsbomb

Publicerad 22 januari 2020 kl 16.17

Inrikes. En man i 35-årsåldern har gripits misstänkt för det uppmärksammade bombdådet vid ett trapphus på Östermalm i Stockholm den 13 januari.

Gilla artikeln på Facebook

Under förmiddagen i dag onsdag beslutade åklagare att anhålla en mannen på sannolika skäl misstänkt för grov allmänfarlig ödeläggelse.

– Det rör sig om en man i 35-årsåldern. Den misstänkte har i inledande förhör förnekat brott, säger kammaråklagare Frida Rylander vid City åklagarkammare i Stockholm i ett uttalande.

Erik Widstrand, polisområdeschef i Stockholm city, säger till Aftonbladet att mannen är "en känd kriminell". Enligt uppgifter till tidningen ska mannen ha kopplingar till Bandidos.

Polisen utförde under morgonen ett flertal husrannsakningar i Stockholmsregionen och det var under en sådan som mannen frihetsberövades.

Det pågår fortfarande ett intensivt polisarbete. Polisen är intresserade av alla tips och iakttagelser av personer eller fordon i samband med händelsen.

– Det är för tidigt att uttala sig om eventuella kopplingar till andra sprängningar och motivbild men det är självklart något polisen undersöker noga. Vi utesluter inte heller att flera personer kan vara inblandade, säger Frida Rylander.

Senast på lördag klockan 12 måste åklagare besluta om mannen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0