Foto: JSmith Photo

Kvinnliga lärares fel att pojkar får låga betyg

Publicerad 18 februari 2012 kl 17.07

Inrikes.Det ökade antalet kvinnliga lärare kan vara förklaringen till att pojkar får sämre betyg än flickor i skolan. En ny forskningsrapport visar att kvinnliga lärare konsekvent ger lägre betyg åt pojkar än de förtjänar.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt den nya brittiska undersökningen sänker skolpojkar sin ambitionsnivå när de vet att de kommer att betygsättas av en kvinnlig lärare, skriver The Independent. Anledningen är att de misstänker att en kvinnlig lärare ska ge dem lägre betyg än en manlig.

Pojkarna har rätt i sina misstankar. Enligt studien, som publicerats av Centre for Education and Employment, ger kvinnliga lärare genomgående lägre betyg till pojkarna jämfört med vad en oidentifierad utomstående betygsättare skulle göra.

Flickorna å sin sida trodde att de skulle få högre betyg om läraren var en man. Men enligt studien ger manliga lärare exakt samma betyg till flickorna som de utomstående betygsättarna.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.