Terrordådet i Stockholm
Stefan Löfven sade inte ett ord om islam när han medverkade i TV4 Nyhetsmorgon på ettårsdagen av terrordådet i Stockholm.

Löfven ska bekämpa islamistisk terrorism med "rena och snygga bostadsområden"

Publicerad 7 april 2018 kl 12.16

Inrikes. Islamistisk terrorism ska bekämpas genom lägre arbetslöshet och "rena och snygga bostadsområden" i förorten. Det sade statsminister Stefan Löfven i TV4 Nyhetsmorgon på lördagen. Ideologin bakom terrorn benämndes inte alls.

Gilla artikeln på Facebook

Idag är det exakt ett år sedan terrordådet på Drottninggatan i Stockholm 2017, där den islamistiske terroristen Rakhmat Akilov körde ihjäl fem människor och skadade ännu fler.

Men när statsminister Stefan Löfven diskuterade frågan i TV4 Nyhetsmorgon på lördagen nämnde han inte ett ord om ideologin bakom terrorismen.

I stället pratade han om att minska arbetslösheten och att skapa en "gemenskap" med de som har en potential att bli terrorister.

– Hur bygger vi ett samhälle som inte attraherar unga killar in i brottslighet eller terrorism? Det är ett samhälle där människor känner att de är trygga, känner att de har en möjlighet, är en del i samhället och vet att de är med i framtidsprojektet Sverige, sade Löfven.

– Man ska känna att jag går i en skola som ger mig bra möjligheter till en utbildning, mina föräldrar är i arbete, det är ett schysst bostadsområde, ett rent och snygg bostadsområde, och så vidare och så vidare, fortsatte statsministern.

Löfven vill se ett "långsiktigt arbete" för att färre ska "välja vägen" till terror, sade han. Att ideologin bakom terrorismen skulle kunna vara lockande nog är inget som tycks bekymra Löfven, och inte heller något som TV4:s programledare uppmärksammade statsministern om.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0