Riktar sig mot männen i Sverige.

Löfvens förklaring till kritikstormen mot Lööf: "Rädsla för starka kvinnor"

Publicerad 19 januari 2019 kl 18.25

Inrikes. Tonläget mot Centerledaren Annie Lööf har gått för långt, menar nu statsminister Stefan Löfven. Han tycker att män i Sverige behöver lära sig hur man beter sig mot andra människor och deras åsikter, uppger dagens Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Sedan Centerledaren Annie Lööf gjorde upp med vänstern och släppte fram Stefan Löfven som statsminister har kritiken mot henne i sociala medier varit kraftig.

Detta har dock inget att göra med att Annie Lööfs svek mot väljarna eller hennes politik att göra, som nu bland annat kommer leda till en ännu större invandring. Det menar i varje fall Stefan Löfven.

Nej, Löfven, som igår valdes till statsminister tack vare Lööf, har en annan förklaring.

Det beror på att hon är kvinna, säger han i Aftonbladet.

Han menar att den hårda samtalstonen är "bedrövlig", men kan inte själv hålla tillbaka ilskan när han rycker ut till Annie Lööfs försvar.

Han förklarar att han har "förbannat svårt" att förstå varför särskilt kvinnor ska behöva utstå så tuffa ord i sociala medier.

– Det är något här, en rädsla för starka kvinnor uppenbarligen, säger Stefan Löfven enligt Aftonbladet.

Han förklarar också att det nu är "dags för män i Sverige" att lära varandra att "visa respekt" för andra människor och deras åsikter, skriver kvällstidningen. Framför allt kvinnor är drabbade av det hårda tonläget i sociala medier, menar statsministern.

Löfvens argument faller ju dock platt eftersom det helt utanför regeringsbildningen bland andra står två "starka kvinnor", KD-ledaren Ebba Busch Thor och KD-kommunalrådet Sara Skyttedal. Den senare kallade Centern och Liberalerna för "quislingar" i samband med beskedet om att partierna skulle släppa fram Stefan Löfven.

Busch Thor har vuxit i popularitet och Kristdemokraterna har blivit det näst största partiet i den numera döda "Alliansen". KD, SD och M är nu stora ihop att de tillsammans skulle få egen majoritet i riksdagen.


Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0