Val 2018
Statsminister Stefan Löfven (S) i nytt politiskt utspel.

Löfven vill kasta ut illegala invandrare – hånas i sociala medier

Publicerad 7 april 2018 kl 10.45

Inrikes. Statsminister Stefan Löfven säger nu att han vill ha ut illegala invandrare ur landet. Men i sociala medier är det många som inte köper hans populistiska utspel.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en intervju med Hans Olsson på Dagens Nyheter som statsminister Stefan Löfven utlovar krafttag mot illegala invandrare.

– De som har fått ja ska in i samhället så snabbt som möjligt men de som har fått nej måste lämna landet. Annars har vi ingen trovärdighet i flyktingmottagandet, säger Stefan Löfven i intervjun.

Enligt Löfven kan det också bli aktuellt med fler förvaringsplatser och ett så kallat avresecentrum för personer som fått avslag på sin asylansökan, alltså en begränsad geografisk yta där de illegala invandrarna måste befinna sig tills de lämnar landet.

Sverige måste få bättre "koll" på de illegala, eller "papperslösa" som de kallas i DN, och försäkra sig om att de som har fått ett nej på sin asylansökan också lämnar landet, enligt Löfven.

I sociala medier hånas dock hans utspel, som kommer lägligt inför valet. Samtidigt har ju regeringen föreslagit att 9.000 "ensamkommande" utan asylskäl ska få stanna i landet.

"Så säger mannen som just lagt fram en lagrådsremiss att 9.000 personer som har fått avslag ska stanna i alla fall", skriver Liberalernas Fredrik Malm på Twitter.

"Hans Olsson du kallar dig journalist på Dagens Nyheter ändå ställer du inte frågan till statsministern: Varför gäller det inte 9000 afghanska män som fått avslag på asylansökan?", skriver Mats Ekberg.


Coronavaccin

"Vad håller du på med jävla somalier?" Borlänge-familjen vågade inte bo kvar efter mardrömslika upplevelsen.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

"Stor meteor" över Sverige och Norge

Eldklot lyste upp himmelen vid norska gränsen. "Det är en stor meteor, och det här är sällsynt".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0