Val 2018
Statsminister Stefan Löfven (S) i nytt politiskt utspel.

Löfven vill kasta ut illegala invandrare – hånas i sociala medier

Publicerad 7 april 2018 kl 10.45

Inrikes. Statsminister Stefan Löfven säger nu att han vill ha ut illegala invandrare ur landet. Men i sociala medier är det många som inte köper hans populistiska utspel.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en intervju med Hans Olsson på Dagens Nyheter som statsminister Stefan Löfven utlovar krafttag mot illegala invandrare.

– De som har fått ja ska in i samhället så snabbt som möjligt men de som har fått nej måste lämna landet. Annars har vi ingen trovärdighet i flyktingmottagandet, säger Stefan Löfven i intervjun.

Enligt Löfven kan det också bli aktuellt med fler förvaringsplatser och ett så kallat avresecentrum för personer som fått avslag på sin asylansökan, alltså en begränsad geografisk yta där de illegala invandrarna måste befinna sig tills de lämnar landet.

Sverige måste få bättre "koll" på de illegala, eller "papperslösa" som de kallas i DN, och försäkra sig om att de som har fått ett nej på sin asylansökan också lämnar landet, enligt Löfven.

I sociala medier hånas dock hans utspel, som kommer lägligt inför valet. Samtidigt har ju regeringen föreslagit att 9.000 "ensamkommande" utan asylskäl ska få stanna i landet.

"Så säger mannen som just lagt fram en lagrådsremiss att 9.000 personer som har fått avslag ska stanna i alla fall", skriver Liberalernas Fredrik Malm på Twitter.

"Hans Olsson du kallar dig journalist på Dagens Nyheter ändå ställer du inte frågan till statsministern: Varför gäller det inte 9000 afghanska män som fått avslag på asylansökan?", skriver Mats Ekberg.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

S: Svenska jobb till svenska arbetare

Vill nu, likt M, begränsa "arbetskraftsinvandring". "Svenska jobb ska i första hand gå till arbetslösa i Sverige."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Därför glorifierar etablissemanget våldet i "orten". Joakim Andersen om Einárs död och den liberala medelklassens små psykopatologier.0 Plus

Mer från Inrikes

Här blir guvernören misshandlad på scenen

Dramat i Iran fångat på film.. Angriparen kränkt för att hans fru blev vaccinerad av manlig läkare.0 

DN publicerade falsk artikel om utvisning

Beskrev oseriös anställning som "en liten miss".. Mörkade viktiga omständigheter när illegal familj utvisas ur Sverige.0 

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0