Lamotte: Feminister "försöker polisanmäla mig för att jag stoppade sextrakasserier av 14-årig flicka"

Publicerad 17 april 2019 kl 15.54

Media. Journalisten Joakim Lamotte uppger att han har stoppat en man som under en längre tid sextrakasserat en 14-årig flicka. Men Metoo-feminister på sociala medier försöker nu få Lamotte polisanmäld för olaga hot mot mannen.

Gilla artikeln på Facebook

Joakim Lamotte publicerade i måndags ett inlägg på Facebook där han beskrev hur han hade kontaktat mannen som ska ha sextrakasserat flickan.

"Förra veckan blev jag kontaktad av en mamma till en 14-årig tjej som dagligen blir sextrakasserad av en äldre kille på nätet. Mamman visade mig skärmdumpar där mannen genom hot försöker få den 14-åriga tjejen att skicka filmer och bilder där hon tar av sig kläderna och onanerar. Han försöker även stämma träff med henne så att de ska ha sex och om hon vägrar hotar han att sprida ut på hennes skola att hon är en hora som har sex med killar för pengar", skrev han.

Lamotte uppgav att polisen hade lagt ner förundersökningen mot mannen, och att han därför beslutade sig för att själv försöka få slut på trakasserierna. I ett meddelande till mannen hotade Lamotte att hänga ut honom "för hela svenska folket":

"Jag skall vara tydlig mot dig. Du vet kanske att jag har nästan 200 000 följare på Facebook och når ut till mer än 1 miljon svenskar varje vecka. Om du någonsin kontaktar den här tjejen igen eller ger dig på någon annan igen kommer jag att åka hem till dig med videokamera och visa upp ditt ansikte för hela svenska folket."

Lamotte hotade dessutom att lägga ut mannens personnummer och adress "så att folk vet var du bor om de vill bjuda dig på fika".

Journalisten skriver på Facebook att sextrakasserierna slutade helt efter att han skickat meddelandet till mannen.

Händelsen har dock skapat ilska bland många kvinnliga feminister, som anser att Joakim Lamotte ägnar sig åt hot. Vänstertidningen ETC:s Jenny Bengtsson anklagar exempelvis Lamotte för att vara "swishkåt".

Andra feminister på Facebook diskuterar hur de kan polisanmäla Lamotte för olaga hot. En av dem skriver att hon ringde till polisen men att hon fick beskedet att mannen själv måste lämna in polisanmälan.

"Däremot har polisen ögonen på Lamotte och det känns bra att veta!" skriver den medelålders kvinnan.

Joakim Lamotte skriver på Facebook att han inte kan "förstå dessa kvinnor som ömmar för sexualförbrytare, samtidigt som de kallar sig feminister".

"Det mest bisarra är att många av dem som sysslade med metoo-uthängningar är de som kritiserar mig mest. Vissa går till och med så långt att de kontaktar polisen för att anmäla mig. Gemensamt för dem är att de under metoo var med och skrev under debattartiklar mot sexuellt våld. En av dem är även vänsterpartist och adjunkt på Göteborgs universitet", skriver han.


Nyheter från förstasidan

"Skicka hem henne!" – publikens slagord på Trumpmötet

Trumps hårda attack mot vänsterpolitikern. Stor del av publiken skanderade att Ilhan Omar borde skickas hem till Somalia.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Vetenskap

Anorexia kopplas till gener. Sjukdomen inte bara psykiatrisk, enligt storstudie.0 

Finsk studie: Människan påverkar inte klimatet. Molnen styr den globala temperaturen, enligt forskarna.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0