Från tisdagens "Trolljägarna".

Lamotte om Aschberg: En ynkrygg som sprider lögner och propaganda

Publicerad 6 maj 2020 kl 21.26

Media. I gårdagens avsnitt av "Trolljägarna" i TV3 jagade Robert Aschberg anhängare till journalisten Joakim Lamotte. Nu ger Lamotte svar på tal i ett inlägg på Facebook.

Gilla artikeln på Facebook

"Igår ägnade Sveriges mest proppmätta journalist ett helt avsnitt av sitt program Trolljägarna åt att försöka ta heder och ära av mig", skriver Joakim Lamotte om tisdagens program.

Han beskriver det som att Robert Aschberg har en personliga vendetta mot honom och "använder all sin makt och inflytande för att försöka göra ett karaktärsmord och drar sig inte för att ljuga, vinkla och fulklippa så mycket det går."

Enligt Lamotte lyckades Aschberg inte presentera något som han skrivit eller sagt som inte stämmer.

"Istället bestämmer han sig för att hänga ut mig för vad andra personer har skrivit på nätet. Av alla hundratusentals kommentarer på min sida lyckas han hitta några som är opassande och ger mig skulden för dessa."

Det värsta övertrampet i programmet var dock enligt Lamotte när Aschberg påstod att Lamottes anhängare har målat hakkors och kastat grisblod in genom en kvinnas brevinkast.

"Detta är grova lögner tagna helt ur luften som Aschberg inte har några bevis eller belägg för. Trots att han inte presenterar några bevis ger han mig skulden för detta inför alla sina tittare. Det är slapp journalistik och en vedervärdig metod som han använder i sitt propagandakrig mot mig."

Aschberg ljög också om att Joakim Lamotte avböjt en intervju med honom, enligt Lamotte, som uppger att han förklarat för Aschberg att han skulle svara på alla hans frågor om Aschberg kom till livesändningen i invandrargettot Kronogården i Trollhättan i december. Det var i samband med den livesändningen som Lamotte blev rånad och misshandlad av en invandrarmobb.

"Att han inte vågade möta mig i Kronogården visar vilken ynkrygg Robert Aschberg är och kanske är det även därför som han inte vågar konfrontera någon av dem som skickar dödshot till mig och min familj. Innan Trolljägarna sändes skickade jag nämligen information till Robert Aschberg om flera personer som skrivit att jag skall dödas och min fru och mina barn våldtas. Men trots att Aschberg hade all information valde han att inte konfrontera en enda av dessa människor. Varför valde han att inte göra det? Passade det inte hans agenda?" skriver Joakim Lamotte.


Så censurerar journalisterna om invandringen. "Studio Ett"-veteranen beskriver nu sina egna erfarenheter från Sveriges Radio.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Media

Trump öppnar för att "stänga ner" Twitter

Anklagar plattformen för att "helt tysta konservativa röster".. "Vi kommer att hårt reglera eller stänga ner dem innan vi låter det ske."0 

Ring P1 fälls för invandringskritik

Inte "förenligt med demokratin" att säga vad man vill.. Nu fälls Sveriges Radios inringarprogram av Granskningsnämnden.0 

Aftonbladet: "Påfallande många judar" bakom coronakritiken mot Sverige

"Typ som Wolodarski, Göran Rosenberg".. Den svenska linjen har "påfallande många" judiska kritiker, varnar tidningen i sin samtidspodd.0 

Vetenskap

Var tredje europeisk kvinna bär på supergen från neandertalare. De som bär på genen föder fler barn och får färre missfall.0 Plus

Forskare undersöker om snus skyddar mot corona. Fick förfrågan från franska kollegor.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus