Näthatsgranskaren och Lamotte

Lamotte vill krossa Åberg i domstolen: "Ska ge honom motstånd han aldrig upplevt"

Publicerad 24 april 2020 kl 12.50

Inrikes. Joakim Lamotte tänker ge den så kallade Näthatsgranskaren Tomas Åberg ett rättsligt motstånd han aldrig tidigare upplevt, skriver journalisten på Facebook. Han ber om ekonomisk hjälp för att kunna driva rättsprocessen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var igår som Fria Tider kunde berätta att "Näthatsgranskaren" Tomas Åberg i ett enskilt åtal stämmer Joakim Lamotte för grovt förtal. Han kräver 70.000 kronor i skadestånd av journalisten.

Detta sedan Lamotte i ett antal granskande Facebook-inlägg kallat Tomas Åberg för djurplågare och påpekat att Åberg fått djurhållningsförbud på grund av grovt djurplågeri.

Men Lamotte tänker inte ge upp så lätt, klargör han på fredagen.

"Tomas Åberg har tidigare stämt flera personer som delat mina reportage och nu är det min tur. Men den här gången är det ingen försvarslös pensionär han ger sig på, och jag lovar att ge honom ett motstånd han aldrig tidigare upplevt. När det blir rättegång kommer jag kunna bevisa att allt jag skrivit om honom är sant och mer därtill. Jag kommer även visa att han är en offentlig person och makthavare som skall tåla en journalistisk granskning", skriver Lamotte.

Enligt Lamotte har Åberg lyckats samla in runt 200.000 kronor och anlitat advokater som "arbetar för högtryck" för att få fram ett fällande.

Journalisten fortsätter:

"Vid rättegången kommer allt jag grävt fram om Tomas Åberg att bli allmän handling, vilket sannolikt resulterar i att även andra inser att det är dags att granska 'Näthatsgranskaren'. Men eftersom detta är ett enskilt åtal måste jag betala advokater och jurister själv, vilket kommer att bli dyrt. I slutändan handlar detta om yttrandefrihet och rätten till att bedriva oberoende journalistik, och därför ber jag nu om stöd mer än någonsin tidigare."


Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Löfven: "Trumps tid är nu äntligen över"

Hyllar Biden och fördömer föregångaren. Trump spred "hat och hot", enligt svenske statsministern.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Lyssna på klipp. Här slingrar sig Swedbank om orsakerna till att man stängt kontot.0 

Nya storstudiens slutsats om symtomen. "Då kan man utesluta andra orsaker än covid – med över 80 procents säkerhet."0 Plus

Vetenskap

Förbluffande upptäckten: Mytomspunna rymdsignalen kan ha kommit härifrån. Platsen för största rymdgåtan kan ha hittats.0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0