Sverige byter åsikt
Markus Uvell och Mona Sahlin år 2014.

Liberal "tänker inte be om ursäkt" för att han bytt åsikt

Publicerad 18 oktober 2021 kl 17.19

Inrikes. Den liberale profilen Markus Uvell, 50, var en av många som för några år sedan plötsligt slutade tycka att tredje världen-invandring var något odelat positivt. Men Uvell tänker inte be om ursäkt för att han tidigare förespråkade massinvandringen, skriver han i Göteborgs-Posten.

Gilla artikeln på Facebook

Markus Uvell, som har en bakom inom Timbro och som Sverigechef för Kreab, konstaterar i sin artikel att den svenska debatten inte i någon annan politisk fråga har "skiftat så snabbt och så totalt som vad gäller migrationen".

"På bara några månader bytte nästan hela det politiska etablissemanget fot – från att ha varit ett omänskligt förslag blev minskad invandring plötsligt en självklarhet."

En av dem som passade på att byta åsikt när det plötsligt blev opportunt var Markus Uvell själv.

Han tänker dock inte be om ursäkt till dem som tidigare varnade för problemen med invandring, slår Uvell fast. Bland annat eftersom "omprövning av tidigare ståndpunkter är en naturlig del av en intellektuell människas liv". Dessutom är det "oklart till vem denna ursäkt skulle riktas".

"Så nej, vi som ändrat åsikt om svensk invandringspolitik de senaste åren är inte skyldiga en ursäkt för detta. Vi hade fel, nu vet vi bättre. Gott så", skriver Markus Uvell i GP.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Österrike: Fängelse för vaccinvägrare

Utkast till nya lagen läckt. Så ska hela landets befolkning över 14 år tvingas ta coronavaccin.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0