Så bor vänstern
DN-liberalen Andreas Johansson Heinös bostadsområde ligger på Hisingen i Göteborg.

Liberalens hårda ord om svenska zoner – från idyllen

Publicerad 18 oktober 2021 kl 10.00

Inrikes. Mångkulturen hotar inte den svenska nationen och den SD-tjänsteman som efterlyste "svenska zoner" i Sverige har fel. Det slår DN:s ledarskribent Andreas Johansson Heinö, som själv bor i en svensk zon, fast i en kolumn i DN idag.

Gilla artikeln på Facebook

Nyligen uppmärksammades Facebook-gruppen ”Svenska zoner”, efter att en SD-tjänsteman visat sig vara medlem.

Johansson Heinö konstaterar i en DN-kolumn att gruppen uppenbarligen efterlyste ”en ö av trygg svenskhet i ett hav av främmande multikultur” och raljerar därefter om att invandrings­kritikerna nu tycks ha gett upp hoppet om att stoppa framväxten av ett liberalt, mångkulturellt Sverige.

"Hoppet om att bevara hela Sverige svenskt tycks alltså vara ute. Nu handlar det snarare om att rädda tillräckligt mycket av förfädernas kultur tills duvan en dag återvänder med olivkvisten", skriver Johansson Heinö.

Från mångmiljonvillan på Hisingen i Göteborg skriver den 46-årige liberalen hur lätt han har att förstå sig själv och andra som gör som honom. Samtidigt lyfter han fram hur fel det vore om staten skulle se till att även mindre bemedlade hade råd att flytta till svenska områden.

"Lika lätt som det är att förstå den som vill flytta – fly – bort från brottsligheten, lika svårt är det att ducka de obehagliga implikationerna av idealet om ett nationellt hemland som skyddar majoriteten från minoriteten", slår han fast i DN.


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ny vänsterregering "öppnar Tysklands dörr på vid gavel"

Liberala planen för kraftigt ökad invandring. Lanserar "paradigmskifte" för ännu extremare politik när Merkel är ute ur leken.0 

Ekonominyheter

Swish låg nere fjärde dagen i rad

Problem hos SEB på fredag, lördag och söndag.. På måndagen drabbades Swish återigen av problem – hos samtliga banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.