Ivar Arpi är "oanständig", enligt Dagens Nyheters ledarskribent Per Svensson (till vänster).

Liberaler till attack mot Ivar Arpi

Publicerad 12 juni 2019 kl 14.16

Media. Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi har blivit allt mer frispråkig i sin kritik mot invandringspolitiken. Nu får han mothugg av kollegor på Dagens Nyheter och Aftonbladet.
"Vi är inte vita nog för Arpi" skriver exempelvis Aftonbladets kulturskribent Martin Aagård.

Gilla artikeln på Facebook

SvD publicerade i måndags en artikel av Ivar Arpi med rubriken "Migrationen förändrar hela Sverige i grunden".

Arpi konstaterade i artikeln att det är de snabba demografiska förändringarna som förklarar att allt fler röstar på invandringskritiska partier.

Som exempel tar han ett besök han själv gjort i en mindre tätort som plötsligt översvämmats av tredje världen-invandrare.

”Tidigare fanns kanske några få invandrare på den här lilla orten, nu domineras stadsbilden av dem.”

Artikeln har fått flera opinionsbildare på vänsterkanten att ryta ifrån. Dagens Nyheters ledarskribent Per Svensson skriver att Ivar Arpi "passerar en gräns" när han pratar om demografin, något som enligt Svensson är "oanständigt".

Aftonbladet har publicerat en artikel av kulturskribenten Martin Aagård med rubriken "Vi är inte vita nog för Arpi". Aagård slår fast att "alternativmedia börjar bli mer anständiga än SvD:s ledarredaktion".

"Är det på den här ­nivån Svenska Dag­bladet vill föra invandrings­debatt? Då är faktiskt ­alternativmediernas ­publikationer nästan mer anständiga eftersom de, i sin desperata kamp för att tas på allvar, inte riktigt törs säga vad de egentligen tycker: att det är för många mörkhyade på gatorna", skriver Martin Aagård.

Ivar Arpi skriver i ett svar på Twitter att det inte finns något "främlingsfientligt i att vilja bevara sin kultur och sitt lands identitet".

"Det jag skriver om i min ledare är extremt hastig förändring, där invandringen sker på en sådan skala och i en sådan hastighet att det blir svårt, om inte omöjligt, att integrera dem", skriver han.


M efter Reinfeldt

Från öppna hjärtan till bidragstak. Riksdagsmannen berättar för Fria Tider Plus om Moderaternas långa och svåra väg tillbaka till verkligheten.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Mördarduo på rymmen – släpptes på fri fot

Kunde avvika innan domen föll. "Har inte varit med om den situationen tidigare."0 

Ekonominyheter

Hyresgästföreningen-chef gjorde villaklipp

Lyxvillan snart värd 10 miljoner kronor.. Samtidigt får Pedram Kouchakpour nästan en miljon i årslön från Hyresgästföreningen.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.