Ivar Arpi är "oanständig", enligt Dagens Nyheters ledarskribent Per Svensson (till vänster).

Liberaler till attack mot Ivar Arpi

Publicerad 12 juni 2019 kl 14.16

Media. Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi har blivit allt mer frispråkig i sin kritik mot invandringspolitiken. Nu får han mothugg av kollegor på Dagens Nyheter och Aftonbladet.
"Vi är inte vita nog för Arpi" skriver exempelvis Aftonbladets kulturskribent Martin Aagård.

Gilla artikeln på Facebook

SvD publicerade i måndags en artikel av Ivar Arpi med rubriken "Migrationen förändrar hela Sverige i grunden".

Arpi konstaterade i artikeln att det är de snabba demografiska förändringarna som förklarar att allt fler röstar på invandringskritiska partier.

Som exempel tar han ett besök han själv gjort i en mindre tätort som plötsligt översvämmats av tredje världen-invandrare.

”Tidigare fanns kanske några få invandrare på den här lilla orten, nu domineras stadsbilden av dem.”

Artikeln har fått flera opinionsbildare på vänsterkanten att ryta ifrån. Dagens Nyheters ledarskribent Per Svensson skriver att Ivar Arpi "passerar en gräns" när han pratar om demografin, något som enligt Svensson är "oanständigt".

Aftonbladet har publicerat en artikel av kulturskribenten Martin Aagård med rubriken "Vi är inte vita nog för Arpi". Aagård slår fast att "alternativmedia börjar bli mer anständiga än SvD:s ledarredaktion".

"Är det på den här ­nivån Svenska Dag­bladet vill föra invandrings­debatt? Då är faktiskt ­alternativmediernas ­publikationer nästan mer anständiga eftersom de, i sin desperata kamp för att tas på allvar, inte riktigt törs säga vad de egentligen tycker: att det är för många mörkhyade på gatorna", skriver Martin Aagård.

Ivar Arpi skriver i ett svar på Twitter att det inte finns något "främlingsfientligt i att vilja bevara sin kultur och sitt lands identitet".

"Det jag skriver om i min ledare är extremt hastig förändring, där invandringen sker på en sådan skala och i en sådan hastighet att det blir svårt, om inte omöjligt, att integrera dem", skriver han.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Kraftig ökning av nystartade företag

Allt fler lockas av generösa stöden.. Kraftig uppgång av nystartade bolag sedan samma period 2019.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.