L:s partiledarstrid

Liberalernas valberedning föreslår Sabuni

Publicerad 24 juni 2019 kl 17.54

Utrikes. Liberalernas valberedning har nu beslutat att lägga fram Nyamko Sabuni som förslag till ny partiledare. Det beslutade man på ett möte under måndagen.

Gilla artikeln på Facebook

Nyamko Sabuni vann ytterligare en seger när Liberalernas valberedning under måndagen beslutade att nominera henne till att bli nästa partiledare.

Valet stod i praktiken mellan Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni, sedan den tredje kandidaten Johan Pehrson på söndagen drog sig ur.

– Valberedningen anser att Nyamko Sabuni har det stöd och de kvalifikationer som krävs för att lyfta och skapa ny kraft inom vårt parti, säger Olle Schmidt, ordförande i Liberalernas valberedning i ett pressmeddelande.

– Hon är kompetent, politiskt erfaren men har samtidigt också kunskap av hur näringslivet fungerar, en viktig egenskap för en liberal ledare. Med Nyamko får Liberalerna en ledare med ett tydligt ledarskap och politiskt mod. Valberedningen föreslår därför att landsmötet till ny partiledare för Liberalerna väljer Nyamko Sabuni.

I valberedningen finns en reservation av Monica Brohede Tellström och Joakim Rönnbäck till förmån för Erik Ullenhag.

Liberalernas nya partiledare väljs på fredag av 183 ombud. Sabuni har de flesta länsförbunden bakom sig, men ombuden är fria att rösta som de själva önskar.


Nyheter från förstasidan

Polen vägrar lämna ut kristen familj som flytt Sverige

Döttrarna tvångsplacerades i muslimskt familjehem. Sverige har kränkt Denis Lisovs mänskliga rättigheter, enligt polsk domstol.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Makt och avund är drivkrafterna bakom feminismens myter.0 Plus

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0