Linda Snecker skriver att hon kan vara med familjen på Kolmården under betald arbetstid.

Snecker (V): "Enkelt att kombinera familjeliv och jobb"

Publicerad 11 juli 2020 kl 11.00

Politik. Vänsterpartiets riksdagsledamot Linda Snecker är återigen i blåsväder för ett utspel i sociala medier som uppfattas som hånfullt och nedsättande för arbetande människor.

Gilla artikeln på Facebook

– Det är enkelt att kombinera familjeliv och jobb. Just nu står jag till exempel på Kolmårdens djurpark i en liten skogsdunge för att strax debattera livstidsstraffet mot Morgan Johansson i P1.

Så uttrycker sig Vänsterpartiets partiledare Linda Snecker på Twitter. I ett annat inlägg på Instagram skriver hon:

"Att vara i tjänst 365 dagar om året har sin charm. Idag debatterade jag mot justitieminister Johansson om livstidsstraffet. Från Kolmården djurpark. Gömd i en skogsdunge. Allt funkar"

Men det är inlägg som retar upp många vanliga arbetare som inte har lyxen att åka till Kolmården med familjen under arbetstid.

"Jag kan inte stå i Kolmårdens djurpark med mina barn och samtidigt utföra mitt arbete, bara eliten som kan göra så", twittrar en upprörd kvinna. "Pröva jobba treskift båda två så får du kanske lite perspektiv på tillvaron", svarar istället en polis. Överlag är kommentarerna på V-toppens sociala medier-inlägg sarkt negativa.

En tredje person sammanfattar det såhär: "Det fina är att du inte ens förstår vilket hån denna tweet är mot all arbetarklass i Sverige. Du personifierar samhällsklyftorna som du säger dig motarbeta. Jävlar, du är så totalt bortom verkligheten och du har själv ingen aning."

Borta från jobbet
Att det är enkelt för Linda Snecker att "kombinera familjeliv och jobb" har fler förklaringar. En kontroll mot riksdagens voteringslista visar att hon varit frånvarande vid 407 av innevarande riksmötes (riksdagsåret 2019/2020) 609 voteringar. Snecker är alltså borta från jobbet mer än två tredjedelar av tiden.

Den stora frånvaron beror på att riksdagspartierna kommit överens om att endast 55 riksdagsledamöter ska närvara vid voteringarna under den pågående coronapandemin. Det innebär mycket betald ledighet till övriga ledamöter. Desstom har de aldrig närvaroplikt utan väljer själva om de vill gå till jobbet eller låta bli.

Under föregående riksmöte var Snecker frånvarande omkring tio procent av tiden. Linda Snecker har som riksdagsledamot ett arvode på 68.400 kronor i månaden.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

"Säkra" indikatorn avslöjar dramatisk utveckling för bitcoin

Prognosen: Kursen "smäller" innan helgen.. En av de mest tillförlitliga indikatorerna ger fullt utslag.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.