Rysslands krig mot IS
Stora skägghögar från deserterande IS-krigare har hittats i närheten av Aleppo. Att klippa skägget är förbjudet enligt Allah.

Livrädda IS-krigare klipper skägget och klär ut sig till kvinnor

Publicerad 20 oktober 2015 kl 11.21

Utrikes. Medlemmar i Islamiska staten, IS, flyr nu Syrien hals över huvud för att undkomma Rysslands bombningar. För att enklare ta kunna ta sig ut ur landet klär de ut sig till kvinnor – genom att raka av sig jihadistskäggen och klä sig i burkor.

Gilla artikeln på Facebook

Den brittiska tidningen Daily Mail skriver bland annat om bilder som visar stora högar av avrakat skägg. I fotografierna, som tagits av irakiska journalister i närheten av Aleppo, syns även använda rakblad som är producerade i Syrien.

Skäggen antas tillhöra jihadister från IS som just nu flyr från Syrien för att undkomma Rysslands bombningar av den ökända terrororganisationen. Enligt källor klär sig IS-männen i burkor för att försöka ta sig in i Turkiet som kvinnor.

Genom att raka av sig skäggen bryter de livrädda terroristerna mot Allahs vilja – enligt Koranen är det nämligen att betrakta som "haram" (otillåtet) att göra sig av med kroppsbehåringen. Förra året förbjöd IS samtliga män i den intagna irakiska staden Mosul att raka sig, skriver Breitbart.

Sedan Ryssland inledde sina flygattacker mot IS-mål i slutet av september har terrorgruppen drabbats av stora nederlag. Senast i söndags dödades 40 IS-jihadister av ryska bombningar i staden Hama i västra Syrien.

Enligt den ryske generalen Andrej Kartapolov är det inte längre bara enstaka IS-medlemmar som deserterar – utan fanflykten sker nu "i massiv skala".


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

V överens med regeringen

Har nått uppgörelse inför statsministeromröstningen. "SD kommer aldrig att ingå i ett underlag för en S-ledd regering."0 

Ekonominyheter

Swish låg nere fjärde dagen i rad

Problem hos SEB på fredag, lördag och söndag.. På måndagen drabbades Swish återigen av problem – hos samtliga banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.