Rysslands krig mot IS
Stora skägghögar från deserterande IS-krigare har hittats i närheten av Aleppo. Att klippa skägget är förbjudet enligt Allah.

Livrädda IS-krigare klipper skägget och klär ut sig till kvinnor

Publicerad 20 oktober 2015 kl 11.21

Utrikes. Medlemmar i Islamiska staten, IS, flyr nu Syrien hals över huvud för att undkomma Rysslands bombningar. För att enklare ta kunna ta sig ut ur landet klär de ut sig till kvinnor – genom att raka av sig jihadistskäggen och klä sig i burkor.

Dela artikeln

Den brittiska tidningen Daily Mail skriver bland annat om bilder som visar stora högar av avrakat skägg. I fotografierna, som tagits av irakiska journalister i närheten av Aleppo, syns även använda rakblad som är producerade i Syrien.

Skäggen antas tillhöra jihadister från IS som just nu flyr från Syrien för att undkomma Rysslands bombningar av den ökända terrororganisationen. Enligt källor klär sig IS-männen i burkor för att försöka ta sig in i Turkiet som kvinnor.

Genom att raka av sig skäggen bryter de livrädda terroristerna mot Allahs vilja – enligt Koranen är det nämligen att betrakta som "haram" (otillåtet) att göra sig av med kroppsbehåringen. Förra året förbjöd IS samtliga män i den intagna irakiska staden Mosul att raka sig, skriver Breitbart.

Sedan Ryssland inledde sina flygattacker mot IS-mål i slutet av september har terrorgruppen drabbats av stora nederlag. Senast i söndags dödades 40 IS-jihadister av ryska bombningar i staden Hama i västra Syrien.

Enligt den ryske generalen Andrej Kartapolov är det inte längre bara enstaka IS-medlemmar som deserterar – utan fanflykten sker nu "i massiv skala".


Nyheter från förstasidan

Haverikommissionen riktar hård kritik mot Gröna Lund

Presenterar rapport om dödsolyckan. Gröna Lund AB och två andra företag misstänks för grova brott.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.