Kyrkovalet
Stefan Löfven och försvarsminister Peter Hultqvist (S).

Löfven mobiliserar mot SD och AFS i kyrkovalet

Publicerad 13 september 2021 kl 20.24

Inrikes. Statsminister Stefan Löfven och flera andra S-toppar vädjar nu till sina väljare att rösta i kyrkovalet så att inte "högerextrema" tar över Svenska kyrkan.

Gilla artikeln på Facebook

"Högerextrema krafter, med Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige i spetsen, mobiliserar för att göra kyrkan till en plattform för sitt nationalistiskt färgade kulturkrig. Din röst behövs i kyrkovalet den 19 september om vi ska kunna behålla kyrkans värderingar om alla människors lika värde, rättvisa och hållbarhet."

Så skriver Stefan Löfven i en debattartikel i Expressen. Artikeln har även skrivits under av försvarsminister Peter Hultqvist, tidigare utrikesminister Margot Wallström, Jesper Eneroth och Wanja Lundby-Wedin.

S-topparna påminner om att det är "hundra år av kamp" från socialdemokratiskt håll som "utvecklat Svenska kyrkan till den öppna kyrka som den är idag".

Ingenting nämns om kristendomen i debattartikeln, som istället hyllar diverse kulturmarxistiska reformer inom kyrkan.

"Den 19 september ser vi till att vår öppna folkkyrka ska vara fortsatt inkluderande. För att de värderingar som i dag präglar kyrkan ska prägla den också framöver. För att kyrkan ska vara den samlande kraft som svenska folket uppskattar. Det är vad det här valet handlar om. Din röst är avgörande", avslutar Löfven och de andra.


Nyheter från förstasidan

Var åttonde 21-årig man är född i Afghanistan

Tredje världen tar över – rekordsnabbt. Bland de unga männen byts svenskarna ut snabbare än bland andra grupper.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.