Asylmordet i Mölndal
Alexandra Mezher.

Mördade Alexandras mamma: Vi flydde till Sverige för att landet var tryggt – men det är det inte längre

Publicerad 27 januari 2016 kl 15.57

Inrikes. Det var en somalisk ung man som knivmördade 22-åriga Alexandra Mezher i Mölndal. Det uppger brittiska Daily Mail i en artikel om mordet i vilken Alexandras familj riktar hård kritik mot den svenska invandringspolitiken.

Gilla artikeln på Facebook

Den kristna familjen Mezher kom till Sverige från Libanon 1989. Men idag känner de inte längre igen det Sverige de flydde till.

– Vi lämnade Libanon för att undkomma inbördeskriget, våldet och farorna. Vi kom till Sverige där det var tryggt för att bilda vår familj. Men det är inte tryggt längre, säger Alexandras mamma till Daily Mail.

Enligt den brittiska tidningen beskyller mamman de svenska politikerna för den drastiska ökningen av invandrare i Mölndal, där befolkningen har vuxit med 8.000 bara det senaste året. Av dem uppges 4.000 vara så kallade ensamkommande flyktingbarn.

Det var just på ett hem för ensamkommande som 22-åriga Alexandra mördades tidigt på måndagsmorgonen i samband med att hon ensam hade hand om nattskiftet. Somaliern, som säger att han är 15 år gammal, högg henne med en kniv i ryggen och hon avled strax därefter av sina skador.

– Jag vill bara veta varför. Varför Alexandra? Hon ville hjälpa dem, men ändå gjorde de det här. Jag vill bara ha ett svar, säger mamman till Daily Mail.

Den brittiska tidningen tar dessutom upp de starka reaktioner som följt i Sverige efter att rikspolischef Dan Eliasson uttryckt sympati för knivmördaren – något som inte har rapporterats om i så kallade etablerade svensk medier.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0