Malmökonferens ska bota rasism

Publicerad 20 mars 2012 kl 20.15

Politik.Invandrartäta Malmö har de senaste åren upplevt ett kraftigt våldsuppsving, något som fått många svenskar att fly staden. Med förhoppning att vända den trenden tar stadens politiker nu till konferensexperter för att bota svenskarnas rasism.

Gilla artikeln på Facebook

Skånska Malmö har det senaste decenniet gjort sig känt för mångkulturell brottslighet och för invandrargäng som avrättar folk på öppen gata.

I ett försök att vända utvecklingen har Malmö stads politiker identifierat det man anser vara ett av de kanske största problemen i staden - svensk rasism.

Därför anordnas imorgon en konferens där experter ska diskutera konferensens huvudfråga om man kan "bota rasism". Enligt Malmö Stads politiker är konferensens syfte att "öka kunskapen om mekanismerna bakom rasistiska och diskriminerande handlingar samt bidra till öppenhet och tolerans mellan människor i Malmö".

Skånepolisen har också uppmärksammat stadens problem, men dess strategi är dock en annan. I stället för konferenser tänker Skånepolisen anställa 150 nya poliser i Malmö de kommande tre åren för att få bukt med stadens kriminalitet.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Isolering från kvinnor ny strategi mot falska anmälningar. Män i finansbranschen undviker affärsluncher, möten i enrum, vägrar sitta bredvid kvinnliga kollegor på flyget och bokar hotellrum på olika våningar.0 Plus

Höll gränsen i 40.000 år. Det visar ny forskning om européernas historia.0 Plus

Nyheter från förstasidan

HBTQ-jurister tar strid med Alternativ för Sverige

Högerparti kräver skadestånd för valsabotage. Specialister på sexuella avvikelser kallas in för att försvara vänsteraktivisterna.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0