Malmös coronaåtgärd: Restauranger får köra hem alkohol

Publicerad 19 november 2020 kl 13.48

Inrikes. Malmö stad har nu beslutat att restauranger som leverera mat till invånarna även ska få leverera alkohol. Det skriver kommunalrådet Torbjörn Tegnhammar (M) på Facebook. Samtidigt angriper han vänstern, som var emot.

Gilla artikeln på Facebook

Det var Moderaterna i Malmö som lade förslaget om att restauranger ska få servera alkohol i samband med hemleverans av mat.

Beslutet är nu antaget i arbetsmarknads- och socialnämnden, enligt oppositionsledaren Torbjörn Tegnhammar.

Han tror åtgärden kan hjälpa företagare överleva.

"Förhoppningsvis är detta något som kan hjälpa många restaurangföretag i en tid där regeringens passivitet och ointresse hotar att slå ut hela branschen. För några restauranger med en särskild profil kan cateringtillstånden rentav vara helt avgörande", skriver han på Facebook.

Enligt Tegnhammar var det Moderaterna tillsammans med Centerpartiet, Sverigedemokraterna och Liberalerna som röstade igenom förslaget.

Det var också första gången som Liberalerna betedde sig som ett högerparti igen, påpekar Torbjörn Tegnhammar.

Men vänstern, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, var emot förslaget, något M-politikern tycker är anmärkningsvärt.

"De gillar som bekant varken företag eller alkoholhaltiga drycker. Som väl är är vänsterblocket i minoritet i Malmö för första gången sedan 1991. Detta var första gången under mandatperioden som Liberalernas borgerliga själ lös igenom. Förhoppningsvis kan de även framöver frigöra sig från S och hävda sin självständighet som ett icke-socialistiskt parti. Det hade varit till stor gagn för Malmöborna som i dagsläget får stå ut med massarbetslöshet och bidragsfest. Man kan omöjligen utveckla en stad med över 16 procent arbetslöshet", fortsätter han.


Kolumn: Paul Gottfried. Om lärosäten som dukar under för politisk korrekthet.0 Plus

Asylkaoset

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Läderbaggarna riskerar bli hemlösa. Brist på yngre träd i ekhagar skapar problem.0 

Forskare: Så blir du YNGRE med nya vetenskapliga metoden. Professorn: "Vi går bakåt i tiden"0 Plus

Kultur