Emanuel Karlsten var inte nöjd med gårdagens samtal i Ring P1.

Man jämför invandring med ockupationsmakt – programledaren i "Ring P1" får panik

Publicerad 27 december 2019 kl 11.25

Media. Programledaren Emanuel Karlsten blev upprörd när en person i Ring P1 liknade invandringen vid en ockupationsmakt och kallade Stefan Löfvens regering för "den inre fienden", betydligt farligare än Ryssland.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i gårdagens Ring P1 som en man ringde in och bland annat beklagade sig över invandringen.

Mannen påpekade att Ryssland inte är det stora hotet mot Sverige utan Stefan Löfvens regering och den massinvandring som ännu pågår.

– Vi är ju redan under ockupation. Det är tusentals människor som väller in i Sverige varje år och tar för sig av vårt land, precis som en ockupationsmakt gör. De våldtar, misshandlar, rånar, skjuter, spränger och sätter skräck i den svenska befolkningen.

– Vad är det du menar?, svarar programledaren Emanuel Karlsten.

– Jag säger att vi är redan under ockupation! Vi behöver inte vara rädda för ryssen. Får man välja på de som ockuperar nu och ryssen, så väljer jag nog ryssen, säger inringaren och fortsätter:

– Det är den inre fienden, regeringen i Rosenbad. De kallar dem för nyanlända. En ockupation kan ju upphöra, men detta handlar också en om kolonisering.

Karlsten får då panik och börjar darra på rösten.

– Du kallar nyanlända för väldigt grova saker, påpekar programledaren.

– De har ju ett typiskt beteende för en ockupationsmakt genom att de ger sig på den svenska befolkningen, förnedrar svenska ungdomar genom att tvinga dem kyssa deras fötter.

Karlsten konstaterar då att mannen är "långt över gränsen" för vad Sveriges Radio kan acceptera.

– Vi pratar inte om människor på det här sättet. Vi har ett sändningstillstånd där det står att vi behöver stå upp för människors värde och du pratar om människor på ett väldigt kränkande sätt.

Kort därefter avslutas samtalet.

Det Emanuel Karlsten syftar på är den så kallade demokratiparagrafen som tvingar public service att vara partisk för att "skydda" demokratin och "allas lika värde", en politiskt korrekt floskel som svenska makthavare ofta använder sig av för att motivera invandringen från tredje världen.

"Denna demokratiparagraf finns i Radio- och tv-lagen (2012:702) och slår även fast att vi i programutbudet också ska värna principen om alla människors lika värde. Dessa principer ska alltså vara utgångspunkten i alla våra program. Det innebär också att medarbetare i sändning har en skyldighet att ta avstånd från eller bemöta uttalanden som strider mot dessa principer om det inte tydligt görs av någon annan medverkande. Den som uttalar sig mot demokratin ska bli emotsagd", skriver SR själv om paragrafen.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Omfattande IT-haveri på kontantfri storbank

Varken app, kort eller internetbanken fungerar.. SEB kan ha debiterat bankkort dubbelt – nu vill banken att kunderna löser problemet själva genom att gå igenom sina transaktioner i efterhand.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen minns en av vår tids främsta tänkare.0 Plus

Mer från Media

Riksrevisionen slår till. Nämnden har sedan tidigare kritiserats för att vara vänstervriden i sina bedömningar.0 

Här rappar "framtidens artist" om att råna unga svenskar

"Jag knullar er alla.". SR-journalisternas favorit hyllades och fick dubbla priser av P3 i helgen.0 Plus

Bard till familjen Bonnier: "Oacceptabelt" att era tidningar leds av stalinister

Riktar sig direkt till ägarfamiljen efter bråket.. "Peter Wolodarski på DN och Pia Rehnquist på Sydsvenskan bedriver stalinistiska utrensningar mot alla som inte håller med dem."0 

Vetenskap

Även vargar kan apportera bollar. "När jag såg den första vargvalpen hämta bollen fick jag bokstavligen gåshud."0 

Skrev att akademisk frihet var "patriarkalt" förtryck – fick högsta betyg. Även vetenskaplig obektivitet är patriarkatets påfund, enligt uppsatsen.0 

Kultur

Vrålade "Fuck Jimmie!" och visade rumpan i SVT. Kvinnliga artisten skrek ut politiska budskap och visade baken inför kameran.0 

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0