Emanuel Karlsten var inte nöjd med gårdagens samtal i Ring P1.

Man jämför invandring med ockupationsmakt – programledaren i "Ring P1" får panik

Publicerad 27 december 2019 kl 11.25

Media. Programledaren Emanuel Karlsten blev upprörd när en person i Ring P1 liknade invandringen vid en ockupationsmakt och kallade Stefan Löfvens regering för "den inre fienden", betydligt farligare än Ryssland.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i gårdagens Ring P1 som en man ringde in och bland annat beklagade sig över invandringen.

Mannen påpekade att Ryssland inte är det stora hotet mot Sverige utan Stefan Löfvens regering och den massinvandring som ännu pågår.

– Vi är ju redan under ockupation. Det är tusentals människor som väller in i Sverige varje år och tar för sig av vårt land, precis som en ockupationsmakt gör. De våldtar, misshandlar, rånar, skjuter, spränger och sätter skräck i den svenska befolkningen.

– Vad är det du menar?, svarar programledaren Emanuel Karlsten.

– Jag säger att vi är redan under ockupation! Vi behöver inte vara rädda för ryssen. Får man välja på de som ockuperar nu och ryssen, så väljer jag nog ryssen, säger inringaren och fortsätter:

– Det är den inre fienden, regeringen i Rosenbad. De kallar dem för nyanlända. En ockupation kan ju upphöra, men detta handlar också en om kolonisering.

Karlsten får då panik och börjar darra på rösten.

– Du kallar nyanlända för väldigt grova saker, påpekar programledaren.

– De har ju ett typiskt beteende för en ockupationsmakt genom att de ger sig på den svenska befolkningen, förnedrar svenska ungdomar genom att tvinga dem kyssa deras fötter.

Karlsten konstaterar då att mannen är "långt över gränsen" för vad Sveriges Radio kan acceptera.

– Vi pratar inte om människor på det här sättet. Vi har ett sändningstillstånd där det står att vi behöver stå upp för människors värde och du pratar om människor på ett väldigt kränkande sätt.

Kort därefter avslutas samtalet.

Det Emanuel Karlsten syftar på är den så kallade demokratiparagrafen som tvingar public service att vara partisk för att "skydda" demokratin och "allas lika värde", en politiskt korrekt floskel som svenska makthavare ofta använder sig av för att motivera invandringen från tredje världen.

"Denna demokratiparagraf finns i Radio- och tv-lagen (2012:702) och slår även fast att vi i programutbudet också ska värna principen om alla människors lika värde. Dessa principer ska alltså vara utgångspunkten i alla våra program. Det innebär också att medarbetare i sändning har en skyldighet att ta avstånd från eller bemöta uttalanden som strider mot dessa principer om det inte tydligt görs av någon annan medverkande. Den som uttalar sig mot demokratin ska bli emotsagd", skriver SR själv om paragrafen.


Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Ekonominyheter

FI inleder ärende mot skandalbanken – igen. Misstänks för brott mot marknadsmissbruksförordningen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

CHOCKBILDER: "Det är bortom förkrossande". Islamiska staten brände ned hotell i kändistäta semesterparadiset.0 Plus

Mer från Media

Vetenskap

Partytricket "Dragon's Breath" kan spräcka din magsäck. Barn och unga stoppar flytande kväve i munnen.0 

Studie: Vanlig Alvedon ändrar din personlighet. Ökad riskbenägenhet, lägre empati...0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0