Man tände eld på sitt hus, sköt mot fru och barn - sköt slutligen sig själv

Publicerad 27 juli 2012 kl 14.48

Inrikes.Polisen i Vänersborg jagade under fredagsmorgonen en man i skogarna kring Frändefors. Under natten hade mannen tänt eld på sitt hus och försökt skjuta sin familj.

Gilla artikeln på Facebook

Tidigt under fredagsmorgonen fick polisen in larm om att en 60-årig man hade tänt eld på sitt hus och försökt skjuta fru och barn och därefter sprungit till skogs, rapporterar flera medier.

Vid halvåtta-tiden sökte polisen av området efter mannen.

– Får vara försiktiga naturligtvis med tanke på vad han har gjort och att han har ett jaktvapen. Vår målsättning är att hitta honom och prata honom till rätta, men i nuläget vet vi inte var han är, sa Tomas Fuxborg till Aftonbladet.

En timme senare hade polisen fortfarande inte fått tag i mannen, men haft kontakt med honom via telefon.

Sköt sig själv
Strax innan nio hade mannen belägrat sig i ett uthus på en gård och piketen som närmade sig hörde ett skott. När de kom fram till mannen visade det sig att han skjutit sig själv.

– Mannen har skjutit sig själv men är vid medvetande, sa Thomas Fuxborg, polisens talesman till Sveriges radio.

Han opereras nu på sjukhus i Trollhättan.

Sköt efter sin fru och dotter
Halv fyra på morgonen mot fredagen ringde mannens fru och sa till polisen att de sprang gatlopp allt som han försökte träffa dem, men missade.

– En kvinna ringer och säger att hennes man har skjutit mot henne och hennes dotter som också är skriven på adressen. De flyr ut ur huset och mannen har försökt att skjuta dem, men har inte träffat, sa Tomas Fuxborg presstalesman vid polisen i Västra Götaland till Aftonbladet.

Den ena kvinnan skadades av glassplitter, men inte allvarligt.

Ännu inget motiv
Polisen vet ännu inte vad som föranledde händelsen då den 60-årige mannen satte eld på familjens bostad och försökte skjuta sin familj. Flera bilar ska också ha eldats upp. Enligt mannens fru har han inte upprätt på liknande sätt tidigare.

– Det vet vi inte, vi vet inte vad motivet är. Men någonting gör naturligtvis att han inte mår bra, men vad det är vet vi inte än, säger Fuxborg till Aftonbladet.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0