Palmeexperten Olle Minell pekade ut Skandiamannen Stig Engström som tänkbar gärningsman i tidningen Proletären redan 1991.

Mannen bakom Engström-spåret om beslutet: "Pannkaka"

Publicerad 10 juni 2020 kl 21.36

Inrikes. På onsdagen presenterade åklagare Krister Petersson sin så kallade lösning av Palmemordet. Palmeexperten Olle Minell, som pekade ut Skandiamannen Stig Engström som tänkbar gärningsman i tidningen Proletären redan 1991, är kritisk till hur det hela har skötts.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt Krister Petersson borde den så kallade Skandiamannen ha utretts och åtalats för mordet redan 1986 eller 1987, men då Engström är avliden sedan 20 år läggs utredningen ner.

Den lilla kommunistiska tidningen Proletären har bevakat Palmemordet från start och publicerade redan 1991 en artikel som nämnde de märkliga omständigheterna runt Engström som lyftes fram på dagens presskonferens.

Tidningens Palmeexpert Olle Minell, som skrev artikeln 1991, håller med om att Engström borde ha utretts ordentligt redan då det begav sig. I övrigt är han inte imponerad av vad som presenterades på presskonferensen.

– Det är pannkaka. De redovisar ju i stort sett bara det som vi redan har skrivit i Proletären. Hela berättelsen om Stig Engström, hur han var klädd och pekade med hela handen och så vidare. Det är gammalt material, ingenting nytt, säger Olle Minell till Proletären.


Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.