Knivattacken fångades av en övervakningskamera.

Mannens knivattack mot afghaner som trakasserar flickor i mörk park

Publicerad 20 januari 2021 kl 08.24

Inrikes. En grupp afghaner började enligt vittnesuppgifter trakassera tre tonårsflickor i en park och kalla dem för "horor". Då blev en av dem svårt knivhuggen av en arabisk man – som nu döms till åtta års fängelse och utvisning för mordförsök. Afghanerna själva har gått under jorden – och dök inte upp under rättegången.

Gilla artikeln på Facebook

På natten den 16 augusti 2020 umgicks de tre flickorna i Furutorpsparken i Helsingborg. Det var en svensk tonåring och hennes väninnor, två arabiska systrar.

Två afghaner som också befann sig i parken gick fram till flickorna. Enligt vittnesuppgifter frågade de om hasch och ville ha den ena flickans Snapchat-konto. De ska ha varit "väldigt respektlösa", spottat mot flickorna och kallat dem för "jävla horor".

En 30-årig arabisk man beväpnad med kniv dök då upp och gick då till attack mot afghanerna. Han knivhögg en av dem i bröstryggen. Skadan på lungsäcken med åtföljande lufttillträde var enligt åklagaren livshotande. "Fara för brottets fullbordan har förelegat eller varit utesluten endast på grund av tillfälliga omständigheter", står det i åtalet.

De två afghanerna infann sig dock aldrig till huvudförhandlingen och deras uppehållsort är okänd. Därför utgick man under rättegången från tidigare inspelade polisförhör.

30-åringen har nekat till brott – men händelseförloppet fångades av en övervakningskamera. Han döms nu till åtta års fängelse för bland annat försök till mord.

Gärningsmannen är syrisk medborgare men uppger sig vara född i Saudiarabien. Han har berättat att han suttit sex år i fängelse i Syrien, men vill inte sägs vilket brott han begått. Han har också suttit i fängelse i Ungern, och även tidigare i Sverige för grova brott. Han förekommer sedan tidigare under 14 avsnitt i det svenska belastningsregistret.

Trots sin kriminella bakgrund beviljades mannen uppehållstillstånd och flyktingstatus i Sverige den 17 maj 2017. Detta efter att ha sagt till Migrationsverket att hans pappa var med i det muslimska brödraskapet och att han struntat i att infinna sig för obligatoriska kontroller hos den syriska säkerhetspolisen.

Helsingborgs tingsrätt slår fast att 30-åringen efter mordförsöket ska utvisas från Sverige när han avtjänat fängelsestraffet och "förbjudas att för all framtid återresa till Sverige".


PK-avhoppare förklarar läget i bok om evolution. Genetiken visar att mänskligheten kan delas upp i raser med olika egenskaper, menar han.31 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.