Marine Le Pen.

Marine Le Pen: SD bröt kontakten med oss – "plötsligt och brutalt"

Publicerad 12 oktober 2021 kl 15.51

Utrikes. Den franska presidentkandidaten Marine Le Pen berättar nu om hur Sverigedemokraterna plötsligt bröt kontakten med hennes och andra invandringskritiska partier i Europa.
– Jag förstår verkligen inte den här viljan att absolut vilja stå helt utanför, säger hon till Expressen om det svenska partiet.

Gilla artikeln på Facebook

SD gick år 2018 med i den EU-vänliga partigruppen ECR och har sedan dess allt mer distanserat sig från andra invandringskritiska partier inom unionen.

Regeringspartierna i Ungern och Polen, tillsammans med bland annat Marine Le Pen och italienska Lega Nord, inledde i år en allians mot invandring. Men SD vill inte vara med utan har hänvisat till att "synen på Ryssland" är viktigare.

I september gick SD-ledaren Jimmie Åkesson ut i Expressen och tog avstånd från länderna Polen och Ungern, som han tycks uppfatta som för högerorienterade för sin mer liberala smak.

Nu kommenterar Marine Le Pen förhållandet till SD i en intervju med Expressen.

– Det gick i två faser. I en första fas var våra relationer extremt hjärtliga och vi arbetade bra tillsammans. Men sedan förstår jag inte vad som hände. Våra kontakter bröts plötsligt och brutalt. Det är verkligen synd, säger hon.

Marine Le Pen konstaterar att SD "givetvis" skulle ha haft sin plats i hennes stora nationalistiska EU-grupp med partier som spanska Vox, Sannfinländarna, italienska Lega och tyska AFD.

– Jag förstår verkligen inte den här viljan att stå, att absolut vilja stå helt utanför. Men saker kan ju ändras, säger Marine Le Pen til Expressen.


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.