EU:s högerallians

SD nobbar allians mot invandring i EU

Publicerad 6 juli 2021 kl 16.14

Inrikes. En ny partigrupp mot invandring håller på att bildas i EU där regeringspartierna i Ungern och Polen samt Marine Le Pen och italienska Lega Nord ingår. Gruppen skulle bli EU:s tredje största – men SD hotar nu att sänka den eftersom man anser att "frågan om Ryssland" är viktigare.

Gilla artikeln på Facebook

Totalt ingår tolv partier i det kommande samarbetet och samtliga av dem har i dagarna skrivit under en gemensam deklaration om Europas framtid. SD vägrar dock skriva under deklarationen.

– Vi skriver inte på den, säger SD:s delegations­ledare i EU-parlamentet Peter "Nalle" Lundgren till Ekot.

Lundgren medger dock att SD "i sak" håller med om det som står i deklarationen.

– Men det skulle ha en negativt effekt på... Vi är mycket noga med vilka vi skriver under med, säger Lundgren och hävdar att "synen på Ryssland" har avgjort frågan.

– Det är en viktig fråga för oss hur vi ska hantera Ryssland och där är vi väldigt bestämda, hävdar han.

– Vår röda linje är Rysslands­samarbete, har Lundgren tidigare sagt till SvD.

Bland de tolv partierna i alliansen ingår de största invandringskritiska partierna, bland annat det ungerska regeringspartiet Fidesz, polska Lag och rättvisa, franska Nationell samling (tidigare Nationella fronten), italienska Lega Nord och spanska Vox. Partigruppen skulle bli den tredje största i EU-parlamentet om partierna skulle gå samman.

Vilka av dessa partier som samarbetar med Ryssland framgår dock inte. Klart är dock att Lag och rättvisa, som alltså ingår i samarbetet, leder en av få regeringar i EU som anses ha sämre relationer med Ryssland än den svenska.


Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Oppositionen tvingar regeringen försvara kärnkraft i EU

Löfven åläggs stödja initiativet från bl.a. Ungern och Polen. Sverige ska försvara kärnkraften, enligt EU-nämnden där SD, M, KD, L har majoritet.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.