Inbördeskriget i Syrien och Irak

Medvedev: Trumps robotattack "på gränsen" att utlösa militär konfrontation med Ryssland

Publicerad 9 april 2017 kl 17.13

Utrikes. När USA skickade tomahawk-missiler mot en flygbas i syriska Homs var man "på gränsen" att utlösa en militär konfrontation med Ryssland. Det uppger Rysslands premiärminister Demitri Medvedev.

Gilla artikeln på Facebook

Medvedevs utspel har inte fått något utrymme i västerländsk press trots att det är viktigt, och återges därför nedan:

"Det var det. Då har de sista dimridåerna från valrörelsen skingrats. Istället för en utarbetad plan för gemensam kamp mot den största fienden, Isis, har Trump-administrationen visat att den kommer att slåss vilt mot den legitima syriska regeringen. Det står i klar strid med internationell rätt och skedde utan FN-mandat. Och det skedde i strid med USA:s egna regler som kräver att kongressen ska fatta beslut innan militära medel används, förutom vid angrepp mot USA, på gränsen till en militär konfrontation med Ryssland.

Man ska aldrig överdriva vikten av vallöften men det måste finnas en anständighetens gräns. Bortom den råder fullständigt misstroende. Och det är verkligt synd för våra idag totalförstörda relationer, men glada nyheter för terrorister.

Och en sak till. Den här militära insatsen visar den amerikanske presidentens extrema beroende av Washington-etablissemanget, samma etablissemang som han så hårt kritiserade under sitt installationstal. Kort efter hans valseger noterade jag att allting kommer att handla om hur snabbt Trumps vallöften kommer att krossas av den befintliga maktapparaten. Det tog bara två och en halv månad."


"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Löfven: Detta är inget krig mot islam

Försöker undvika islam. Fördömer "religiöst motiverat våld".0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0