USA-valet
Arbetarklassen i mellanvästern kommer ge Donald Trump segern i höstens presidentval. Det tror vänsteraktivisten och dokumentärfilmaren Michael Moore.

Michael Moore tror på Trumpseger

Publicerad 25 juli 2016 kl 17.02

Utrikes. Vänsteraktivisten Michael Moore, som ligger bakom dokumentärfilmerna Bowling for Columbine och Fahrenheit 9/11, tror att Donald Trump kommer att vinna presidentvalet i november. Samtidigt visar flera nya opinionsmätningar att Trump drar ifrån Hillary Clinton.

Gilla artikeln på Facebook

Författaren och dokumentärfilmaren Michael Moore, som gjort flera böcker och filmer om bland annat nedläggningen av amerikanska industrier och de neokonservativa krigen i Mellanöstern, förutspår att Donald Trump kommer att bli USA:s nästa president.

När republikanernas konvent diskuterades hos den vänsterliberala talkshowvärden Bill Mahers program förra veckan avslöjade Moore att han tror att Trump kommer att vinna.

– Jag är ledsen, men jag tror att han vinner, sa han då.

På sin hemsida fördjupar nu Moore sitt resonemang om varför han tror på Trumpseger. Han menar att huvudskälet kommer vara att arbetarklassväljare i det så kallade rostbältet, tidigare industriområden i delstaterna Michigan, Wisconsin, Ohio och Pennsylvania mangrant kommer att stödja Trumps program för ekonomisk nationalism framför Hillary Clintons globalt inriktade frihandelsagenda.

"Trump leder över Hillary i de senaste opinionsmätningarna i Pennsylvania och ligger lika med henne i Ohio. Lika? Hur kan det här valet vara jämnt efter allt Trump han har sagt och gjort. Tja, kanske på grund av att han (korrekt) påpekat att Clintons stöd till Nafta har hjälpt till att förstöra de industrialiserade delstaterna i övre mellanvästern”, skriver Michael Moore.

Han påpekar att det räcker för Trump att vinna i de fyra nämnda delstaterna om han också tar hem segern i alla delstater som Mitt Romney vann för fyra år sedan.

En andra stor bidragande faktor till att Trump kommer att vinna presidentvalet är Hillary Clinton, spår Michael Moore.

"Låt oss vara ärliga: vårt största problem är inte Trump – det är Hillary. Hon är otroligt impopulär – nära på 70 procent av väljarna tycker att hon är opålitlig och oärlig", skriver han på sin hemsida.

Trots sin egen arbetarbakgrund uppger Michael Moore att han kommer att rösta på Hillary Clinton.


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Hyresgästföreningen-chef gjorde villaklipp

Lyxvillan snart värd 10 miljoner kronor.. Samtidigt får Pedram Kouchakpour nästan en miljon i årslön från Hyresgästföreningen.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.