Migrationsverket kräver över 155 miljarder till den ökande invandringen

Publicerad 5 november 2014 kl 08.09

Politik. Migrationsverket kräver i en uppdaterad prognos drygt 155 miljarder kronor av regeringen för åren 2014-2018, enligt en ny rapport som släpptes igår.

Gilla artikeln på Facebook

Beloppet är drygt 15 miljarder kronor högre än i den föregående prognosen för femårsperioden. Migrationsverket räknar med att den nya regeringens satsningar på en högre invandring till Sverige kommer att innebära att nästan dubbelt så många invandrare beviljas uppehållstillstånd i Sverige 2018 jämfört med i år.

I år beräknas Migrationsverket bevilja 48.900 invandrare från tredje världen uppehållstillstånd i Sverige, ett antal som man tror kommer växa till 95.800 på årsbasis fram till 2018.

– Det ställer ökade krav på hela samhället i fråga om beredskap och planering, säger Migrationsverkets ställföreträdande generaldirektör Mikael Ribbenvik i ett pressmeddelande.

Sveriges justitie- och migrationsminister uppgav under gårdagen att han kallat riksdagspartierna till krismöte den 14 november för att diskutera den rådande situationen. Alla partier, utom Sverigedemokraterna, är inbjudna att delta i mötet för att försöka lösa de invandringsrelaterade problem som den förra och nuvarande regeringen har skapat.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0