Militärpoliser övar gatustrid centrala Stockholm

Publicerad 22 mars 2021 kl 14.38

Inrikes. Under veckan ska ett fyrtiotal soldater i full stridsutrustning och västar uppmärkta med militärpolis öva gatustrid på gatorna i Stockholms innerstad.

Dela artikeln

Soldaterna kommer att synas när de genomför övningsmoment i flera delar av innerstaden. Bland annat kommer de röra sig på Östermalm, Kungsholmen och i Vasastan.

Det är Livgardets krigsförband 11:e militärpolisbataljonen som kommer att öva under hela veckan 23-26 mars. Soldaterna kommer att "gruppvis genomföra olika övningsmoment som syftar till att öva förmågan att förstärka skyddet av Försvarsmaktens skyddsvärda verksamhet", skriver försvaret.

– Under övningen övar soldaterna sina polisiära förmågor framförallt inriktat på ordningsstörningar och säkerhet. Övningen har också ett fokus på utveckling av ledarskap. Vi utmanar våra chefer i att fatta beslut och genomföra ändamålsenliga insatser på bästa sätt, säger bataljonschef Johan Jönsson i ett uttalande.

Soldaterna kommer att synas i city, på Östermalm, Kungsholmen, i Vasastan samt flera andra platser och de kommer förflytta sig till både fots och i militära fordon. Soldaterna bär stridsutrustning och har på sig västar uppmärkta med militärpolis (MP).

Militärhögskolan Karlbergs park och vägar/korsningar i city kommer periodvis att spärras av.


Nyheter från förstasidan

Bidragsfuskande ministern ska stoppa bidragsfusk

"Nu blir det enkelt att komma åt fusket". Försäkringskassan ska få hjälp kontrollera det utbredda så kallade VAB-fusket.0 

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.