Val 2018
Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin.

Miljöpartiet: Sverige klarar sig inte utan oss

Publicerad 9 juni 2018 kl 16.13

Inrikes. Om Miljöpartiet åker ut ur riksdagens i höstens val vore det en katastrof för Sverige. Det anser i varje fall Miljöpartiet själva. Enligt språkröret Isabella Lövin spelar hennes parti en avgörande roll för framtiden.

Gilla artikeln på Facebook

Skulle Miljöpartiet åka ur riksdagen i höstens val vore det en "tragedi" för Sverige. Det säger Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin i en intervju med Sydsvenskan på lördagen.

Enligt henne "behöver" Sverige och hela planeten hennes parti för att överleva framtiden.

Men efter en lång rad mätningar där partiet hamnat under eller vid fyraprocentsspärren är Miljöpartiet nära att tvingas lämna riksdagen.

Isabella Lövin har dock inte givit upp hoppet för sitt extrema invandringsliberala parti, som bland annat ligger bakom den rättsosäkra lagen om att 9.000 illegala afghaner ska få stanna i Sverige trots att de ljugit om sin ålder och kommit hit helt utan giltiga id-handlingar.

I stället presenterar hon en plan för hur partiet ska kunna behålla regeringsmakten i landet: genom ett gränsöverskridande samarbete med Centerpartiets Annie Lööf och Liberalernas Jan Björklund.

– Ett samarbete med Centern och Liberalerna vore bra. Vi står nära varandra i många frågor. Det skulle ge ett mycket bredare regeringsunderlag, säger hon till Sydsvenskan.

Moderaterna vill hon dock inte samarbeta med, bland annat eftersom partiet enligt henne har "öppnat" till Sverigedemokraterna.

Dessutom menar hon att Moderaterna har nedprioriterat klimatet i sin budget och går till val på att ta bort flygskatten. Hon vill inte heller samarbeta med Vänsterpartiet, då det partiet helt saknar förmåga att kompromissa i politiska frågor, menar hon.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Inrikes

Familjeveckan kan kosta mer än polisen

Notan kan bli 33 miljarder.. "Provocerande" att inte lägga pengarna på att bekämpa gängbrottslighet istället, enligt M.0 

Svenska västkusten allt mer drabbad av ilandflutet skräp

Tredje världen dumpar allt möjligt i vattnet.. Nu flyter plastföremål i land i Sverige i en "oacceptabel" utsträckning.0 

Vetenskap

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Studenter grävde fram krigare från järnåldern . Oväntade fyndet på Gotland.0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0