Regeringskrisen

"Mirakel" krävs för att rädda Löfven

Publicerad 19 juni 2021 kl 17.49

Inrikes. Regeringen tvingas jobba helg för att hinna fatta beslut om bidrag till alla viktiga särintressen innan den avsätts på måndag, rapporterar SVT. Ingen är nämligen redo att rucka på sina positioner i striden om Sveriges reglerade bostadsmarknad och nu krävs ett "mirakel" för att rädda Stefan Löfven, enligt SVT:s bedömare.

Gilla artikeln på Facebook

– Det ska till ett mirakel för Stefan Löfven om han ska klara av det här, säger SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutson till Rapport.

Stefan Löfven och hans regering faller på måndag. Det är en utgång som även regeringen räknar med, konstaterar Knutson.

Enligt uppgift till SVT ska till exempel ekonomiska frågor rörande stöd till viktiga intressegrupper behandlas under ett extra regeringsmöte som Stefan Löfven har sammankallat nu i helgen. Bland annat kan beslut om att ösa skattepengar över företag – så kallat omställningsstöd – komma att fattas under mötet.

– Man har kallat in till ett extra regeringssammanträde på söndag där man ska fatta beslut i ett antal frågor där man gör bedömningen att en övergångsregering inte kan ta beslut. En övergångsregering får vi ju om regeringen fälls, förklarar Mats Knutson.


Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Attackerade tv-profilen i grupp. Men det slutade med att vänsterextremisterna fick fly undan 57-åringen i panik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Morgan Johansson får kritik för attack mot Ivar Arpi

"Vad har du själv gjort i politiken?" Nu anklagas S-ministern själv för att ha "släppt in halva Afrika och Mellanöstern".0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.