Regeringskrisen

"Mirakel" krävs för att rädda Löfven

Publicerad 19 juni 2021 kl 17.49

Inrikes. Regeringen tvingas jobba helg för att hinna fatta beslut om bidrag till alla viktiga särintressen innan den avsätts på måndag, rapporterar SVT. Ingen är nämligen redo att rucka på sina positioner i striden om Sveriges reglerade bostadsmarknad och nu krävs ett "mirakel" för att rädda Stefan Löfven, enligt SVT:s bedömare.

Gilla artikeln på Facebook

– Det ska till ett mirakel för Stefan Löfven om han ska klara av det här, säger SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutson till Rapport.

Stefan Löfven och hans regering faller på måndag. Det är en utgång som även regeringen räknar med, konstaterar Knutson.

Enligt uppgift till SVT ska till exempel ekonomiska frågor rörande stöd till viktiga intressegrupper behandlas under ett extra regeringsmöte som Stefan Löfven har sammankallat nu i helgen. Bland annat kan beslut om att ösa skattepengar över företag – så kallat omställningsstöd – komma att fattas under mötet.

– Man har kallat in till ett extra regeringssammanträde på söndag där man ska fatta beslut i ett antal frågor där man gör bedömningen att en övergångsregering inte kan ta beslut. En övergångsregering får vi ju om regeringen fälls, förklarar Mats Knutson.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Få gravida svenskor tar vaccin – läkare ska tvingas mörka

Majoritet gravida svenskor väntar med sprutan. Nu ska Läkemedelsverket och FHM läxa upp kvinnliga läkare som besvarat frågan om huruvida de själva skulle tagit sprutan under en graviditet.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.