Misshandlade sin SFI-lärare för hon skulle sluta "vara en hora" – får stanna i Sverige

Publicerad 13 augusti 2018 kl 15.56

Inrikes. När en kvinnlig SFI-lärare i Småland inledde en relation med en syrisk man satte han upp "regler" som hon skulle följa för att "renas" och sluta vara "en hora". När hon bröt mot reglerna blev hon brutalt misshandlad. Men nu kommer syriern undan med endast ett par månaders fängelse – och Kalmar tingsrätt vägrar att utvisa honom.
– Han kallade mig hora eftersom jag hade varit gift med en oren svensk gris, berättade kvinnan i förhör.

Gilla artikeln på Facebook

Den 28-årige mannen kom till Sverige från Syrien under asylkaoset 2015 och bor i småland tillsammans med sin arabiska fru och två barn.

Under sensommaren och hösten 2017 läste han svenska för invandrare, SFI, på den skola som det kvinnliga offret arbetade på. När han började som elev i hennes klass i augusti inledde de ett utomäktenskapligt förhållande.

Lärarinnan, som är i 50-årsåldern, konverterade till islam för den 28-årige arabens skull och gick med på att bli hans andra fru. När de gick till en moské vägrade dock imamen att viga paret eftersom mannen redan var gift.

SFI-läraren berättade i förhör att syriern snabbt blev kontrollerande och att han satte upp regler som hon skulle följa för att "renas".

– Han menade att jag tidigare hade levt som en hora, sade kvinnan.

Bland annat förklarade han att hon var en hora eftersom hon "hade varit gift med en oren svensk gris", berättade kvinnan.

Några av reglerna var att hon inte fick krama andra män eller ens hälsa på dem. Hon fick inte ens hälsa på sin systers man. Det var också förbjudet att bada och sola.

När hon inte följde reglerna blev araben våldsam. Kvinnan berättade att han vid upprepade tillfällen misshandlat henne genom att mata slag mot hennes ansikte, dunka hennes huvud mot väggen, kasta ner henne på golvet, ta strypgrepp på henne samt slita och dra i hennes hår.

Han hotade också att "slakta" hela hennes familj om han avslutade förhållandet.

Det hela fick ett slut på midsommardagen i år när anhöriga till kvinnan slog larm till polisen efter att ha bevittnat hur araben med våld dragit ut henne ur en bil och släpat iväg henne i håret.

Nu har Kalmar dömt 28-åringen för misshandel och olaga hot – men straffet blev endast tre månaders fängelse. Det innebär i själva verket två månaders fängelse eftersom så kallad två tredjedelsfrigivning tillämpas i Sverige.

Åklagaren hade yrkat att mannen skulle utvisas, men enligt tingsrätten ska han stanna i Sverige efter att ha avtjänat det korta straffet.

Rådmannen Per Christensen hänvisar i sitt beslut till att straffet han själva utdömt är så pass lågt för att motivera utvisning samt att det enligt Migrationsverket råder "absolut verkställighetshinder" mot beslut om utvisning till Syrien.

"På grund av detta och det trots allt begränsade straffvärdet, saknas tillräckliga skäl för ett beslut om utvisning", skriver Kalmar tingsrätt i sin dom.


Hade hunnit flå och stycka djuret när polisen ingrep. Försvaret: "Det är normalt där vi kommer ifrån."0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.