Trippelmordet i Uddevalla
De två anhållna bröderna i Uddevalla.

Misstänkta mördarna och offren tidigare dömda för brutal raggarmisshandel

Publicerad 9 mars 2015 kl 10.52

Inrikes. De två bröder som har anhållits misstänkta för trippelmordet i Uddevalla dömdes – tillsammans med två av dödsoffren – för ett par år sedan till fängelse för grov misshandel. De deltog när ett stort invandrargäng gick till våldsam attack mot en mindre grupp svenska raggare.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i maj 2012 som raggarna var på väg hem från en cruising i Trollhättan i en amerikanare. När de kom till Lagerbergsgatan utanför restaurang Trädgård i centrala Uddevalla blockerade ett invandrargäng vägen.

När en av invandrarna sparkade på amerikanaren klev raggarna ut och frågade varför han gjorde så. Då gick invandrargänget till attack, slog raggarna till marken och överöste dem med sparkar och slag. En av raggarna knuffades rakt genom ett skyltfönster. 

– Knolla han, knolla han, knolla han, hördes en av invandrarna vråla i ett klipp från händelsen som cirkulerade på nätet och användes som bevis under rättegången.

Uddevalla tingsrätt dömde totalt 11 personer för inblandning i den brutala misshandeln. Bland dem fanns såväl två av offren som de två misstänkta gärningsmännen i helgens trippelmord. Alla fyra har invandrarbakgrund från Mellanöstern.

De två bröder som i söndags anhölls misstänkta för mordet dömdes den gången, i juli 2012, till tre månaders fängelse för grov misshandel. Den yngre brodern, en 22-åring, dömdes i samma veva även för rån, rattfylleri och narkotikabrott.

Tre personer dödades i Uddevalla under natten till lördagen. En av dem var en svensk tonårstjej och de två andra var kriminella invandrare från Jordanien respektive Irak – varav båda dömdes till fängelse för raggarmisshandeln år 2012. Den 21-årige jordaniern dömdes också för övergrepp i rättssak efter att ha hotat en man som tidigare fått honom fälld för en annan misshandel.

– Vet du hur mycket böter jag har fått på grund av dig jävla golbög? sade 21-åringen och tryckte sedan en glödande cigarett mot mannens ansikte, enligt domen.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.