En annan coronademonstration i Berlin i augusti.

Mobb försökte döda coronademonstranter

Publicerad 24 november 2020 kl 20.01

Utrikes. En stor mobb, av allt att döma bestående av vänsterextremister, försökte slå ihjäl deltagare i en demonstration mot coronarestriktionerna i Tyskland, rapporterar Junge Freiheit.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen i den tyska delstaten Sachsen utreder ett misstänkt mordförsök som ägde rum i samband med en corona­demonstration i Leipzig i lördags.

Hittills tyder utredningen på att förövarna var vänsterextremister, säger en talesman för åklagarmyndigheten i Leipzig till Junge Freiheit.

En grupp demonstranter, som protesterade mot de strikta åtgärderna för att stoppa spridningen av corona, befann vid ett gatukök i närheten av köpcentret Höfe am Brühl. De attackerades då av 15 till 20 personer, varav de flesta var maskerade.

Två av offren slogs till marken, och angriparna fortsatte då att sparka på dem när de låg ner. Först när kravallpolis sköt varningsskott upphörde misshandeln och förövarna flydde från platsen, skriver Junge Freiheit.

Två skadade män fick föras till sjukhus. Åklagare rubricerar brottet som mordförsök.

Runt om i Tyskland har stora demonstrationer mot coronarestriktionerna hållits, och demonstranterna blir ofta angripna av vänsterextremister. Stämningen piskas upp av att medierna i landet konsekvent utmålar demonstranterna som farliga högerextremister och konspirationsteoretiker.

I helgen hölls en "tyst marsch" i Berlin som blev våldsam när polisen fick ingripa mot svartklädda vänsterextremister försökte blockera vägen för demonstrationen.

Redan i maj rapporterade Fria Tider om en annan brutal attack i samband med en coronademonstration i Stuttgart. Även då var gärningsmännen maskerade vänsterextremister. En av demonstranterna skadades så svårt att han försattes i koma.

– Det var ett mordförsök, sade fotografen Simon Kaupert, som var på plats, då till Fria Tider.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

SwebbTV nekas bankkonto: "Stöd i penningtvättslagen"

Willgert: "Kan ha politiska motiv". Storbankerna stänger dörren för ännu en alternativmedia.0 

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0