M:s Fria Tider-länkning
Mattias Thorsson säger att Fria Tider "förgiftar samhällsklimatet".

Moderaterna straffar person som länkade till Fria Tider: "En tidning som förgiftar samhällsklimatet"

Publicerad 30 mars 2017 kl 10.15
Av Mattias Albinsson

Politik. Moderaterna i Södertälje har beslutat sig för att bestraffa den person som i helgen länkade till Fria Tider från lokal­avdelningens Twitterkonto. Det skriver partiet på sin Facebooksida.

Gilla artikeln på Facebook

"Personen har nu blivit fråntagen sitt uppdrag som ansvarig för våra digitala kommunikations­kanaler", skriver partiet utan att namnge vem personen är.

Mattias Thorsson är kommunikations­chef för Moderaterna i Stockholms­regionen. Han har de senaste dagarna kommit att bli medie­talesman för incidenten i Söder­tälje.

– Vi tar som parti starkt avstånd från tidningen Fria Tider, säger han till Fria Tider.

– Personligen tycker jag det är en mycket tendentiös tidskrift som drivs med en mycket mycket bestämd och obehaglig agenda som jag personligen tycker förgiftar samhälls­klimatet.

Artikeln som M-medarbetaren länkade till publicerades i september förra året och handlade om en rapport från riksdagens utrednings­tjänst som Moderaterna själva beställt. Thorsson kan inte peka på något sakfel i artikeln men menar att det inte har någon betydelse om Fria Tiders artiklar är sanna eller ej.

– Det spelar ingen roll, och det är det som är själva poängen. Tidningen Fria Tider och en svans av den här typen av alternativ­medier, eller vad man ska kalla dem för; vad man gör är alltså att man tar den seriösa politiska diskussionen och lägger in den i en helt annan kontext och laddar den med en helt annan ammunition och förser en mycket obehaglig rörelse med en massa ammunition, säger han och tillägger:

– Det är väldigt förslaget, det är väldigt uträknat och det är väldigt medvetet. Det är ingenting som vi någonsin kommer ställa upp på.

De hårda orden om Fria Tider till trots har Moderaterna inga planer på att förbjuda tidningar som man anser ger uttryck för misshagliga åsikter eller som kan anses sprida förbjuden information om man kommer till makten efter valet nästa år.

– Naturligtvis inte, pressfriheten råder och det är en av de viktigaste friheterna vi har, säger Thorsson.

Sverige­demokraterna, som Moderaterna öppnat för samarbete med, har tidigare uttryckt sig fientligt mot ett flertal mediebolag. Fria Tider är en av de tidningarna och partiets chefs­ideologi Mattias Karlsson har stämplat tidningen som "neofascistisk".

Den moderate kommunikations­chefen upprepar att det var ett misstag att dela Fria Tiders artikel. Han kan inte svara på om andra moderata företrädare riskerar repressalier om de sprider artiklar från den förbjudna tidningen.

– Vi rekommenderar att man inte gör det, säger Mattias Thorsson.

Fria Tider har även sökt Moderaterna i Södertälje för mer information.

En invandrarfamilj kan få 32.800 kronor per månad i bidrag enligt siffror från riksdagens utredningstjänst


Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.