Mordet i Skärholmen
Mohammed Mohammed och Mikael Janicki.

Mohammed Mohammed häktas för mordet på Mikael i Skärholmen

Publicerad 22 maj 2024 kl 14.01

Efterlyst. Mohammed Mohammed, 18, häktades under onsdagseftermiddagen misstänkt för det uppmärksammade mordet på Mikael, som mördades inför sin son i Kärrholmen. Mohammed fyllde 18 bara veckor efter mordet och kan därför räkna med en rejäl straffrabatt om han döms.

Dela artikeln

Det var den 10 april som Mikael Janicki, 39, blev ihjälskjuten vid en gångtunnel i Skärholmen efter att ha sagt ifrån mot ett gäng.

Nu har Södertörns tingsrätt beslutat att häkta 18-årige Mohammed Mohammed för mordet.

Mohammed Mohammed häktades knappt en vecka efter mordet på Mikael i ett annat ärende, misstänkt för människorov och mordförsök i samband med att en pojke under 18 år skottskadades i Skärholmen i december 2023.

Han fyllde 18 i maj – alltså strax efter mordet – och kan därför räkna med en mycket generös straffrabatt. Eftersom Mohammed, som kommer från Irak, har fått svenskt medborgarskap kan han inte utvisas med rådande lagstiftning.

Två andra tonåringar ur invandrargänget sitter sedan tidigare häktade i ärendet gällande mordet på Mikael, misstänkta för grovt skyddande av brottsling. En tredje är häktad misstänkt för grovt vapenbrott.

Åtal ska vara väckt senast den 19 juni 2024.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.