EU-valet 2019

MP-toppen: EU måste omfördela invandrare – klimatförändringar kommer göra Afrika och Mellanöstern "obeboeligt"

Publicerad 18 april 2019 kl 13.20

Inrikes. Världen kommer inte vara sig lik de närmaste 80 åren eftersom klimatförändringar kommer göra Afrika och Mellanöstern "mer eller mindre obeboeligt". Det förklarar Pär Holmgren (MP) i en intervju med Europaportalen.

Gilla artikeln på Facebook

Klimatalarmisten Pär Holmgren, tidigare meteorolog på SVT, är en av Miljöpartiets toppkandidater till EU-valet. I intervjun med Europaportalen förklarar han bland annat att han vill ha en ännu hårdare klimatpolitik.

EU:s mål om att bli så kallat "klimatneutralt" till år 2050 räcker inte, menar han, utan det viktigaste är en utsläppsbudget inom unionen. Det skulle innebära att varje EU-land måste sätta upp ett tak för hur mycket koldioxid det släpper ut.

De som inte efterföljer detta tak ska "bestraffas", enligt Holmgren.

MP-politikern förklarar också att EU-parlamentet måste arbeta mer med fattigdom, omfördelning av invandrare och att "klimataspekten" ska vägas in i konflikter. I framtiden kommer nämligen den spela avgörande roll, tycks han mena.

– Men tyvärr är vi, på grund av det stora aktörer gör i dag, på väg med tregraders uppvärmning 2100, och någonstans på vägen kommer faktiskt stora delar av Afrika och Mellanöstern att bli mer eller mindre obeboeligt, säger han till Europaportalen.

Koldioxid är en livsviktig gas och förutsättning för livet på jorden. Att mängden ökat något innebär att det växer mer på jorden och att mer mat kan odlas, något som i sin tur kan rädda människoliv. Enligt seriösa klimatforskare bygger klimatextremismens larm om flera graders uppvärmning på ovetenskapliga modeller.


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

"Stor meteor" över Sverige och Norge

Eldklot lyste upp himmelen vid norska gränsen. "Det är en stor meteor, och det här är sällsynt".0 

Ekonominyheter

Kaffepriset upp 60 procent sedan januari

Arabicabönor skenar mest.. "Större inflations­mönster" syns nu på råvarumarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0