EU-valet 2019

MP-toppen: EU måste omfördela invandrare – klimatförändringar kommer göra Afrika och Mellanöstern "obeboeligt"

Publicerad 18 april 2019 kl 13.20

Inrikes. Världen kommer inte vara sig lik de närmaste 80 åren eftersom klimatförändringar kommer göra Afrika och Mellanöstern "mer eller mindre obeboeligt". Det förklarar Pär Holmgren (MP) i en intervju med Europaportalen.

Gilla artikeln på Facebook

Klimatalarmisten Pär Holmgren, tidigare meteorolog på SVT, är en av Miljöpartiets toppkandidater till EU-valet. I intervjun med Europaportalen förklarar han bland annat att han vill ha en ännu hårdare klimatpolitik.

EU:s mål om att bli så kallat "klimatneutralt" till år 2050 räcker inte, menar han, utan det viktigaste är en utsläppsbudget inom unionen. Det skulle innebära att varje EU-land måste sätta upp ett tak för hur mycket koldioxid det släpper ut.

De som inte efterföljer detta tak ska "bestraffas", enligt Holmgren.

MP-politikern förklarar också att EU-parlamentet måste arbeta mer med fattigdom, omfördelning av invandrare och att "klimataspekten" ska vägas in i konflikter. I framtiden kommer nämligen den spela avgörande roll, tycks han mena.

– Men tyvärr är vi, på grund av det stora aktörer gör i dag, på väg med tregraders uppvärmning 2100, och någonstans på vägen kommer faktiskt stora delar av Afrika och Mellanöstern att bli mer eller mindre obeboeligt, säger han till Europaportalen.

Koldioxid är en livsviktig gas och förutsättning för livet på jorden. Att mängden ökat något innebär att det växer mer på jorden och att mer mat kan odlas, något som i sin tur kan rädda människoliv. Enligt seriösa klimatforskare bygger klimatextremismens larm om flera graders uppvärmning på ovetenskapliga modeller.


Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Oppositionen tvingar regeringen försvara kärnkraft i EU

Löfven åläggs stödja initiativet från bl.a. Ungern och Polen. Sverige ska försvara kärnkraften, enligt EU-nämnden där SD, M, KD, L har majoritet.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Eftermälet i historieböckerna: "Rasist". Paul Gottfried om de kloka männen som vänstern vill att vi ska glömma.0 Plus

Mer från Inrikes

Nästan ingen är fattig i Sverige

I Rumänien har 4 av 10 inte råd med det grundläggande.. EU:s indikationer på fattigdom mäter hur många som har tillgång till internet, äger två par skor, kan ta en veckas semester mm.0 

Per Bolunds vräkiga "körglädje"-video om elbåtar får kritik

Birger Schlaug: "Miljövidrigt".. Vräkiga tekniska lösningar är ingen lösning på miljöproblemen, enligt MP-veteranen.0 

Vetenskap

Här flyr forskningschefen på Pfizer frågan om celler från aborterade foster i vaccinet. Läkemedelsjätten försökte mörka det obehagliga.0 Plus

"Skräp-dna" bakom skillnaden mellan människa och schimpans . Därför fungerar våra hjärnor olika. 0 

Kultur

Rolling Stones slutar spela "Brown Sugar". Klassiska hitlåten stoppas efter PK-kritiken.0