MP:s språkrör: "Vita inrikesfödda kvinnor behöver flytta på sig" för invandrarna

Publicerad 2 april 2021 kl 10.02

Politik. Vita svenska kvinnor måste finna sig i att behöva flytta på sig för invandrarna. Det säger Miljöpariets nya språkrör Märta Stenevi till Aftonbladet.

Dela artikeln

Det är i en podd med den s-märkta tidningens politiske chefredaktör Anders Lindberg som Stenevi svarar på frågor om Miljöpartiets resa vänsterut på den politiska kartan.

Bland annat pekar Stenevi, som tillträdde posten som språkrör i januari i år, ut Sverigedemokraterna som ett hot mot demokratin.

– Det jag tror är ett hot mot demokratin är att ge Sverigedemokraterna ett inflytande som på sikt innebär att de tar över. Jag har inga illusioner om vad det partiet har för långsiktig målsättning, säger den 45-åriga toppolitikern.

Språkröret menar att ett demokratiskt samhälle måste skydda minoriteter och ha en fungerande rättsstat, något som hon anser att SD inte står för. Hon kritiserar därför Moderaterna och Kristdemokraterna för att de närmar sig SD.

– Den politik SD bedriver är en politik för ett majoritetssamhälle som ska ha tolkningsföreträde i alla frågor, säger hon.

– Här ser jag en oro när man flyttar sig steg för steg mot en sverigedemokratisk politik och ett sverigedemokratiskt uttryck.

Vill se ny samhällsordning
Märta Stenevi vill se en ny samhällsordning där män med MP:s politik tvingas ge makt till kvinnor, och svenskar ge makt till invandrarna.

– De senaste decenniernas utveckling har väl delvis uppfattats som ett hot mot en tidigare given maktstruktur, säger hon.

– Makt är begränsad. Det finns en viss mängd makt. Ska en ny grupp få makt i samhället så behöver en annan dela med sig.

Och det ska även gälla för svenska kvinnor, som anses ha för mycket makt jämfört med de invandrade kvinnorna.

– Ska utlandsfödda kvinnor få makt, då kommer vita inrikesfödda kvinnor behöva flytta på sig, säger Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Misstänkt väskmördare gömmer sig utomlands

Polisen går ut med namn och bild. Kvinnor gripna i USA för inblandning i mordet på Värmdö.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0