MP:s språkrör: "Vita inrikesfödda kvinnor behöver flytta på sig" för invandrarna

Publicerad 2 april 2021 kl 10.02

Politik. Vita svenska kvinnor måste finna sig i att behöva flytta på sig för invandrarna. Det säger Miljöpariets nya språkrör Märta Stenevi till Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en podd med den s-märkta tidningens politiske chefredaktör Anders Lindberg som Stenevi svarar på frågor om Miljöpartiets resa vänsterut på den politiska kartan.

Bland annat pekar Stenevi, som tillträdde posten som språkrör i januari i år, ut Sverigedemokraterna som ett hot mot demokratin.

– Det jag tror är ett hot mot demokratin är att ge Sverigedemokraterna ett inflytande som på sikt innebär att de tar över. Jag har inga illusioner om vad det partiet har för långsiktig målsättning, säger den 45-åriga toppolitikern.

Språkröret menar att ett demokratiskt samhälle måste skydda minoriteter och ha en fungerande rättsstat, något som hon anser att SD inte står för. Hon kritiserar därför Moderaterna och Kristdemokraterna för att de närmar sig SD.

– Den politik SD bedriver är en politik för ett majoritetssamhälle som ska ha tolkningsföreträde i alla frågor, säger hon.

– Här ser jag en oro när man flyttar sig steg för steg mot en sverigedemokratisk politik och ett sverigedemokratiskt uttryck.

Vill se ny samhällsordning
Märta Stenevi vill se en ny samhällsordning där män med MP:s politik tvingas ge makt till kvinnor, och svenskar ge makt till invandrarna.

– De senaste decenniernas utveckling har väl delvis uppfattats som ett hot mot en tidigare given maktstruktur, säger hon.

– Makt är begränsad. Det finns en viss mängd makt. Ska en ny grupp få makt i samhället så behöver en annan dela med sig.

Och det ska även gälla för svenska kvinnor, som anses ha för mycket makt jämfört med de invandrade kvinnorna.

– Ska utlandsfödda kvinnor få makt, då kommer vita inrikesfödda kvinnor behöva flytta på sig, säger Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Politik

Vetenskap

Var tionde får långtidscovid. Nya svenska studien.0 

Antidepressiva gör fiskar nervösa och fega. Ändrar sitt beteende på grund av läkemedel i vattnet.0 

Kultur

John Cleese ber också om ursäkt – för att han skämtat om vita. Monty Python-komikerns utspel efter Apu-skandalen.0 

Ber om ursäkt för att han gjorde Apus röst i Simpsons. "Jag ber om ursäkt för att jag varit en del i att skapa detta."0