Regeringens nya hästpolitik

Muf: Regeringen vill "nästintill förbjuda ridskolor"

Publicerad 23 augusti 2020 kl 14.17

Politik. Regeringen vill, med Miljöpartiet i spetsen, långsiktigt minska antalet hästar i Sverige och "nästintill förbjuda ridskolor". Det skriver Moderata ungdomsförbundet i en debattartikel.

Gilla artikeln på Facebook

I debattartikeln, som publicerades i Expressen igår, kritiserar Mufs förbundsordförande Benjamin Dousa och Lovisa Gustafsson, tidigare distriktsordförande för Mud Södra Älvsborg och aktiv inom ridsporten, den rapport regeringen presenterade tidigare i år som pekar ut hästar som ett miljöhot på grund av hästarnas avföring.

De båda ungmoderaterna anklagar Milljöpartiet för att ligga bakom förslagen som de menar "helt kommer att förstöra för svensk hästsport, och näst intill förbjuda ridskolor" då de kommer bli kostsamma för svenska hästägare och ridsportintresserade.

"Denna kostnad kommer oavkortat landa på hästägarna. Det framgår därmed tydligt att utredningen inte enbart vill försvåra för hästnäringen i Sverige, utan långsiktigt vill minska antalet hästar i Sverige", skriver Benjamin Dousa och Lovisa Gustafsson.


Nyheter från förstasidan

Utlandsadoptioner har fallit med 85 procent

Slappare krav för statlig befruktning en av förklaringarna. Singelkvinnor med BMI på upp till 35 kan numera få vårdens hjälp att skaffa barn.0 

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare