Barnvåldtäkten i Sundsvall
Den 18-årige somaliern kommer nu undan med ett påfallande humant straff.

Muhameds kommentar när han våldtog Ida, 12: "Svart snopp är dyrt!" – kommer nu undan med 22 dagar samhällstjänst

Publicerad 24 juni 2015 kl 17.46

Inrikes. En 18-årig somalier våldtog under brutala former en 12-årig flicka i Sundsvall. Nu döms han för våldtäkt mot barn – men kommer undan med 180 timmar samhällstjänst.

Gilla artikeln på Facebook

Flickan berättade i rätten att hon i november förra året följde med gärningsmannen, Muhamed, till hans hem eftersom han lovat henne att hon då skulle få tillbaka intima bilder han hade på henne.

På plats i bostaden slet han av henne kläderna så att hennes jacka gick sönder och genomförde våldtäkten. När den 12-åriga flickan försökte göra motstånd svarade somaliern med att mata slag över hennes ansikte och hålla sin ena hand över hennes mun medan han våldtog henne.

– Svart snopp är dyrt, proklamerade somaliern vid ett flertal tillfällen under våldtäkten, berättade flickan.

I tingsrättens dom kan man läsa att Ida efter våldtäkten "blödde kraftigt från underlivet" och att hon fick "såväl fysiska som psykiska besvär" av den.

Plus Ladda ned hela domen från Sundsvalls tingsrätt.

Muhamed, som var 17 år när brottet begicks, har hävdat att de båda hade ett "kärleksförhållande" och att han inte kände till att hon var minderårig – uppgifter som rätten kunde avfärda. Enligt domen är det ställt utom rimligt tvivel att han våldtog flickan vaginalt och att han i samband med det tilldelat henne slag i ansiktet/huvudet och höll en hand över hennes mun.

Trots att våldtäkt mot barn i normala fall ska ge fängelse väljer tingsrätten att låta Muhamed komma undan med ett lindrigt straff – 180 timmars samhällstjänst med skyddstillsyn. Det innebär i praktiken drygt 22 dagars sommarjobb på en arbetsplats som Muhamed själv får vara med och välja.

I domen hänvisas bland annat till somalierns låga ålder och att han har "vissa besvär med ångest och sömnproblem som han medicinerar mot vid behov".

Domen innehåller "inget upprörande eller överraskande", säger kammaråklagare Christina Edlund Nilsson till Fria Tider.

Ida heter egentligen något annat.

Artikeln har uppdaterats.

Säger nej – på Facebook
Just nu säger Sverige nej till att kriminella invandrare ska få stanna i Sverige. Uppropet har lockat tiotusentals svenskar på den sociala nätverkssajten Facebook. Du kan själv gå med i uppropet genom att klicka "Gilla" på knappen nedan:

Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Självkörande bussar i Linköping

Förarlösa bussar lämnar campus. Nu har de för första gången börjat testas i ett bostadsområde.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.