Regeringskris i Sverige

Nervös Löfven kräver besked från SD

Publicerad 27 november 2014 kl 09.23

Inrikes. Just nu träffas ledamöterna i riksdagens finansutskott för att prata om budgetens ramar. Men huruvida Sverigedemokraterna kommer att fälla budgeten eller inte är fortfarande oklart.

Gilla artikeln på Facebook

Fredrik Olovsson (S), som är finansutskottets ordförande, säger till SVT Nyheter att har kommer att kräva ett svar från SD under dagens överläggningar.

– Ja, i dag kräver vi besked om hur man ställer sig de förslag som finns. Vilka besked vi får, får vi se på sammanträdet, säger han.

SD:s ekonomisk-politiske talesman Oscar Sjöstedt ville inför mötet inte kommentera frågan till journalister. Tidigare har partiet gått ut med att de kommer att vänta till sista stund, det vill säga till på tisdag, innan de går ut med hur de tänker rösta – något som har lett till stor frustration hos regeringen.

Om SD väljer att rösta för allianspartiernas budgetförslag så kan det i slutändan leda till nyval. Statsminister Stefan Löfven (S) har tidigare gjort klart att han inte tänker regera med en annan budget en sin egen.

Det finns ett starkt tryck på SD att fälla regeringen. Enligt en undersökning som Aftonbladet låtit genomföra vill sju av tio av partiets riksdagsledamöter rösta på Alliansens budget.


Åtalet mot AFA

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Eftermälet i historieböckerna: "Rasist". Paul Gottfried om de kloka männen som vänstern vill att vi ska glömma.0 Plus

Vetenskap

Luktsinnet är vårt snabbaste varningssystem. Människor reagerar blixtsnabbt och instinktivt på negativa lukter.0 

Här flyr forskningschefen på Pfizer frågan om celler från aborterade foster i vaccinet. Läkemedelsjätten försökte mörka det obehagliga.0 Plus

Kultur

Rolling Stones slutar spela "Brown Sugar". Klassiska hitlåten stoppas efter PK-kritiken.0