USA:s presidentval 2024

New York-gator stängs av inför gripande av Trump

Publicerad 21 mars 2023 kl 08.38

Utrikes. Säkerhetsåtgärder förbereds i New York medan åklagare planerar att gripa presidentkandidaten Donald Trump, rapporterar Fox News.

Dela artikeln

Donald Trump skrev i ett inlägg på sin sociala medieplattform Truth Social förra veckan att han kommer att gripas idag tisdag.

"Protestera och ta tillbaka vårt land", skrev han.

Presidentkandidaten utreds för en muta till porrskådisen Stormy Daniels, som ska ha fått 130.000 dollar år 2016 för att hålla tyst om en sexuell relation med Trump. Pengarna ska ha smusslats till Daniels via Trumps dåvarande advokat Michael Cohen, som nu vittnar mot expresidenten.

Enligt källor till Fox News är det dock osannolikt att Donald Trump kommer att gripas idag. Bland annat ska ytterligare ett vittne höras på onsdagen.

Polisen är bekymrad över säkerheten, och om expresidenten kommer till Manhattan ska en stor polisnärvaro finnas på plats och området kommer att stängas av. Trump har uppmanat sina anhängare att protestera inför ett eventuellt åtal. Man har bland annat diskuterat att stänga av gator och sätta upp lampor med generatorer, enligt en källa till Fox News.

Enligt uppgifter till Politico hade åklagaren, New York-polisen och Secret Service på måndagen ett mötet för att diskutera ett eventuellt gripande.

– Vi kommer att diskutera hur vi ska ta in Trump, men hittills har inga beslut fattats, säger källan.


Nyheter från förstasidan

Åkesson: Dags börja dra in medborgarskap för kriminella

Höjer tonläget efter mordet. "Medborgarskap har delats ut som om man fått det i cornflakes-paketet."0 

Ekonominyheter

Inflationen i Sverige sjunker ytterligare

KPI nu på 4,1 procent.. "Vissa varor är till och med billigare än vad de var under samma period förra året."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.