Det rådde hätsk stämning under torsdagens informationsmöte i skolans aula.

"Ni har blod på era händer": Folkuppror när asylboende öppnas vid dagis

Publicerad 4 februari 2016 kl 23.24

Inrikes. I Haninge söder om Stockholm har kommunen beslutat att låta ensamkommande flyktingbarn bo vid en förskola. Beslutet har väckt mycket kraftiga reaktioner bland medelklassvenskarna i området.
– Ni har blod på era händer, ropade en av invånarna till politikerna under ett informationsmöte ikväll enligt Avpixlat.

Gilla artikeln på Facebook

© Läsarbild

Ett informationsbrev skickades ut till utvalda lokalbor den 25 januari. (Klicka för större bild.)

Kommunen vill öppna barackliknande paviljonger för 32 ensamkommande strax intill Vendelsömalmsskolan, som även hyser en förskola. Ett stort antal lokalbor är nu fly förbannade över planerna, som de inte informerades om förrän förra veckan.

– Jag känner massa föräldrar som bor här och har barnen i dagis och på skolan som är väldigt förbannade på kommunen. Efter de senaste veckornas alla incidenter på flyktingboenden så är det kanske inte så smart att bygga boendet precis bredvid ett dagis och en skola. Det är barn så unga som 1-5 år, säger en pappa som bor i närheten i Vendelsö till Fria Tider.

Avpixlat rapporterar från ett informationsmöte som hölls i skolans aula på torsdagskvällen. Lokalen var fullsatt och åtta poliser var på plats för att upprätthålla ordningen.

– Jag har tre döttrar. Om något händer dem så kommer jag inte sitta still. Ni har blod på era händer, sade en pappa till de samlade politikerna, enligt Avpixlat.

En annan proklamerade att han kommer att "riva ned på kvällen vad ni bygger upp på dagen".

En mamma uttryckte oro för att flickor inte ska kunna röra sig fritt när de så kallade barnen från tredje världen flyttar in.

– De är inte 15-17 år heller utan 25-åriga herrar förresten, sade hon enligt Avpixlat.

Intresset för informationsmötet var enligt Avpixlat så stort att många inte fick rum i lokalen. Ett nytt möte kommer därför att hållas den 9 februari.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.